Кабинетът гласува над 3.8 млн. лв. за изграждане на нова

...
Кабинетът гласува над 3.8 млн. лв. за изграждане на нова
Коментари Харесай

Правителството отпусна над 3.8 млн. лв. за пътища до нови заводи

Кабинетът гласоподава над 3.8 млн. лева за създаване на нова общинска инфраструктура в Бургас и Асеновград. Средствата ще дойдат от бюджета на Министерство на нововъведенията, а новите улици ще обслужват частни планове, сертифицирани по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) – в Бургас дружество за брониране и произвеждане на военна техника, а в Асеновград – цех за произвеждане на ски.
Инвестицията в Бургас
Община Бургас ще получи средства в размер до 3 390 564 лева с Данък добавена стойност за създаване на детайли на общинска пътна инфраструктура на територията на някогашен масив 19, околност „ Оникилика “, част пътна: I-ви стадий, част ВиК - улично отводняване и част ЕЛ – улично осветяване.

Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ капиталов план „ Изграждане на дружество за брониране и произвеждане на военна техника “ в град Бургас, община Бургас, област Бургас на „ Интернешънъл Арморд Груп БГ “ ЕООД.

Инвестицията по плана е в размер на 20.821 млн. лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него в началото ще бъдат разкрити 20 нови работни места.

С построяването на техническа инфраструктура ще се основат условия за осъществяване и на бъдещи капиталови планове, като по този метод ще се поддържа развиването на бизнеса и разкриването на спомагателни работни места.

Новоизградената техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели: „ Атлантик “ АД, „ Термопласт “ АД, „ Чикън Груп “ ООД, „ Дени Лайтинг “ ЕООД, които правят активност в региона на търговията, производството и хранително-вкусовата индустрия, както и Затворническото общежитие от открит вид - ЗООТ „ Житарово “.
Инвестицията в Асеновград
На Община Асеновград ще се дават средства в размер до 830 917 лева с Данък добавена стойност за създаване на детайли на общинска пътна инфраструктура в Промишлена зона „ Север “ и връзка с ул. „ Индустриална “ и тръбопровод и канализация по общински път.

Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ капиталов план „ Завод за произвеждане на ски “ в град Асеновград, община Асеновград, област Пловдив на „ Амер Спортс България “ ЕООД.

Инвестицията по плана е в размер на 10.7 млн. лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат разкрити 125 нови работни места.

Общината планува план, в който градският превоз ще има достъп до промишлена зона „ Север “. Това ще даде опция на чиновниците на заводите в региона да употребяват градския превоз, ще спомогне и за понижаване на нездравословните излъчвания.

Новоизградената довеждаща техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели, които до момента са нямали построена пътна и водопроводна мрежа. Ползватели на инфраструктурата след нейното въвеждане в употреба ще бъдат следните сдружения: „ Амер Спортс България “ ЕООД, „ Калцид “ АД, „ Комексмаш - Васил Пиринков “ ЕООД, „ Илиев Плат “ „ Нови текстил “ ООД, „ Виктория инвестмънт – ВИП “ ЕООД и всички други бъдещи ползватели.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР