Кабинетът единодушно реши да предложи на президента Румен Радев да

...
Кабинетът единодушно реши да предложи на президента Румен Радев да
Коментари Харесай

Кирил Петков иска Радев да освободи шефа на НСО

Кабинетът единомислещо реши да предложи на президента Румен Радев да освободи от служба шефа на НСО ген. Емил Тонев. Това заяви говорителката на Министерски съвет Лена Бориславова.

Сред претекстовете за настояването за освобождението му е предаването на видеоматериали от служебните входове на Министерски съвет на прокуратурата, като с това са нарушени главните права за сигурност на лицата в Министерски съвет.

" Освен това тук се намира контактната точка за подаване на сигнали до Европрокуратурата. Тук има и предпазени очевидци. Компрометирана е поверителността на личността на подателите на сигналите. Министерски съвет изрично осъжда това ", подсети Бориславова. А самият Кирил Петков не е бил известен за настояването на обвиняването за видеоматериалите.

Освен това, по думите й, има публична информация за това, че съществуват подозрения за непрозрачно разходване на средства от НСО.

Тежко нарушаване и редовно несъблюдение на вменените служебни функционалности, както и уронване на престижа на службата, са измежду претекстовете, които от " Дондуков " 1 изпращат на " Дондуков " 2 по отношение на ген. Тонев.

Кабинетът планува и смяна в закона по този начин, че да се вземат ограничения против посочените пропуски за да не се позволяват повече.

" Министерски съвет ще предложи да се усъвършенства структурата на НСО, да се ускори потенциалът за защита на настоящи министри, за сметка на охраняваните някогашни ръководещи ", съобщи Бориславова.

Тя заяви още, че кабинетът е решил да изпрати 2000 каски и 2000 бронежилетки, отпуснати от МО.

" Правителството реагира остро против зверствата, осъществени в Буча ", подсети Бориславова в подтекста на изразените досега позиции на България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР