Кабинетът е платил 175 млн. лв. аванс за магистрала Русе

...
Кабинетът е платил 175 млн. лв. аванс за магистрала Русе
Коментари Харесай

Вечерни новини: 175 млн. авансово за магистрала; Много нарушения с Gemcorp

Кабинетът е платил 175 млн. лева задатък за автомагистрала Русе – Велико Търново
Аванс в размер на 175 млн. лева са получили консорциумите, които би трябвало да строят първите 76 километра от автомагистралата Русе – Велико Търново. Плащането е направено в края на 2022 година Това стана ясно от чуване на районния министър Иван Шишков в отрасловата парламентарна комисия.
Меморандумът с Gemcorp: Много нарушавания и неразбираеми дейности
Редица административни нарушавания на правилници, наредби и закони и липса на налични документи към подписания меморандум на държавното управление на Кирил Петков с фирмите Gemcorp и IP3 за 1 милиарда лева Това сподели отчетът на краткотрайната комисия в Народното събрание за определяне на обстоятелствата към злощастния енергиен меморандум. От „ Продължаваме промяната “ оспориха някои от тях, до момента в който за други признаха, само че в последна сметка описаха отчета като „ безспорна небивалица “ и го жигосаха като „ изфабрикуван “ и „ фиктивен “.
България e третият максимален експортьор на ски и сноуборд в Европейски Съюз
Бългapия се нapeждa на трето място cpeд нaй-гoлeмитe изнocитeли нa cĸи и cнoyбopд oбopyдвaнe в EС през 2021 година Данните на Евростат демонстрират, че решителен водач продължава да е Австрия, където са и най-популярните ски курорти в Европа. През 2021 година в Европейски Съюз са създадени общо 3.6 милиона чифта ски и сноубордове, което е 3% растеж спрямо 2020 година Почти половината от това съоръжение (1.6 милиона) е създадено в алпийската Австрия.
„ Метрополитен “ подписа договорите за разширение на метрото до „ Слатина “
Столичният „ Метрополитен “ е подписал договорите за строителство на някои станции от последното уголемение на метрото. Става въпрос за продължението на третия лъч, който би трябвало да стигне до бyл. „ Цapигpaдcĸo шoce “. Станциите по 6-километровото трасе са общо шест, като за четири от тях са подписани договори с определените реализатори – обединявания около „ Трейс груп холд “. 
След излизането от Русия и Беларус: „ Евроинс “ търси напредък на останалите си пазари
Застрахователнoто сдружение на групата „ Еврохолд България “ единствено преди дни разгласи продажбата на своя бизнес в Беларус и Русия. Компанията акцентира, че решението е стратегическо, защото тя желае да се концентрира върху пазари, които имат вероятност за добър напредък и на които към този момент има капацитет за важен пазарен дял в бъдеще. Компанията регистрира, че въпреки всичко войната в Украйна
Български спътник полетя в космоса с първата задача на SpaceX за 2023-а
Сателитът Platform-2 на българската компания за галактически технологии EnduroSat бе част от първата задача за 2023 година на колоса SpaceX на милиардера Илон Мъск. Апаратът бе изстрелян в орбита на борда на ракетата Falcon 9 дружно с още 113 спътника.
Топлият декември понижи с 4% потреблението на ток в България
Необичайно високите температури през последния месец на предходната година доведоха до спад в потреблението на електрическа енергия в България с почти 4% на годишна база. Така през първия зимен месец от новия отоплителен сезон потреблението на ток в страната доближава 3 697 798 MWh, демонстрират данните на Електроенергийния систематичен оператор, предоставени за Economic.bg.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвечерни вести автомагистрала Gemcorp нарушавания предплатено заплащане Русе - Велико Търново ПоследниНай-четениНакратко 16 Вечерни вести: 175 млн. предплатено за магистрала; Много нарушавания с Gemcorp Компании 40 Dell се отхвърля от чиповете „ създадени в Китай “ до 2024 година Компании 124 Свързаната с крипто Silvergate регистрира всеобщи тегления от клиенти Политика 316 Меморандумът с Gemcorp: Много нарушавания и неразбираеми дейности Компании 9224 Защо Tesla и Apple затъват поради Китай Личности 7786 Дейвид Бекъм гради фешън империя и става още по-богат Лични финанси 5680 Търговците в Хърватия всеобщо закръглят цените в евро нагоре Пазари 3641 Защо 2023-а може да се окаже година на невиждани върхове за златото Всички новиниОще от НакраткоВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР