Кабинетът Денков - Габриел трябва да реализира реформаторски дневен ред,

...
Кабинетът Денков - Габриел трябва да реализира реформаторски дневен ред,
Коментари Харесай

Цонева: Не смятам, че отказът ни да влезем в пленарна зала в петък беше грешка

Кабинетът " Денков - Габриел " би трябвало да осъществя новаторски дневен ред, другояче съществуването му ще изгуби смисъл. Това съобщи националният представител от “Продължаваме смяната - Демократична България ” Антоанета Цонева. Според нея гаранцията за поетите задължения при съставянето на държавното управление би трябвало да се официализира с документ, подписан от ръководителите на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България ", както и от премиера и вицепремиера, написа БГНЕС.

“Според нас това би представлявало сериозна гаранция за осъществяването и доразвиването на поетите задължения, които са част от законодателната и управническата ни стратегия ”, съобщи Цонева и изрази очакване за идни среща и диалози сред първата и втората политическа мощ.

Представителят на управлението на " Да, България " акцентира нуждата от механизъм за взаимоотношение и взимане на решения за избора на нови управления на регулаторните органи. Според нея въпросният механизъм би трябвало да има гласност, с цел да консолидира доверието в регулаторите, защото от ефикасната им активност ще зависят спазването на закона и благосъстоянието на българските жители.

Депутатът съобщи още, че " Продължаваме промяната - Демократична България " следва обединен курс за спазването на съглашението сред премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел при основаването на държавното управление. Цонева акцентира, че образуването на екипите на министрите би трябвало да е в съгласие сред тях, а не да се случва през неофициални телефонни диалози, за каквито приказва Бойко Борисов.

" Не считам, че отводът ни да влезем в пленарна зала в петък беше неточност. Това беше мощен символен акт ", рече още Цонева пред БНР. На въпрос на водещата по отношение на идните локални избори националният представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " изрази увереност, че следва реализирането на доста добър проект за София с присъединяване на стотици хора.

" Познавам претендентите и екипите, които стоят зад тях, и съм сигурна, че ще имаме триумф в София ", заключи Цонева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР