“Кабинетът “Денков-Габриел печели време.Никой не го харесва обаче. Партиите осъзнават

...
“Кабинетът “Денков-Габриел печели време.Никой не го харесва обаче. Партиите осъзнават
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Кабинетът “Денков-Габриел” печели време.Никой не го харесва обаче

“Кабинетът “Денков-Габриел ” печели време.Никой не го харесва обаче. Партиите осъзнават безсмислието да се явяват на избори и това е основната причина да се образува непоклатимост. И противоположното – електоратът е постоянен в своето несъгласие. Ние сме се разделили на 5-6 групи, междинни и дребни, само че електоратът е постоянен и политиците се научиха да подхождат на тази непоклатимост. В този смисъл имаме някакъв прогрес. ” Това разяснява социологът Андрей Райчев.

Според него кабинетът “Денков-Габриел ” печели време.

“Никой не го харесва обаче – нито Политическа партия го харесва, нито Демократична България и ГЕРБ, нито пък и Движение за права и свободи го харесва. Но по този начин или другояче той е нужен и политиците осъзнават това и държат тази обстановка, и печелят време до президентските избори в Съединените щати, до есента ”, счита Райчев.

Той означи, че не е сюрпризиран от обстоятелството, че Бойко Борисов за пръв път е декларирал, че ротацията ще бъде с Мария Габриел.

“Досега той не беше потвърждавал това. Това е изначална позиция, само че някак си се заобикаляше въпроса, като може би е мислил за смяна. Но по този начин или другояче каквото й да е мислил, към този момент не го мисли. Това държавно управление няма никакви, с изключение на геополитически учредения да съществува. Събраха се единствено поради войната, а по-късно двете войни. Какво други ги събира? Нищо ”.

Социологът бе безапелационен, че провокациите пред властовата структура, които предстоят са външни.

“Гледайте войната в Украйна, гледайте войната в Израел. Това са двете неща, които са значими за света, в действителност доста значими. И от които ще зависи всичко останало ”.

Източник: Фокус

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР