Кабинетът Борисов е склонил да разшири сериозно схемата с държавното

...
Кабинетът Борисов е склонил да разшири сериозно схемата с държавното
Коментари Харесай

Кабинетът ще плаща 60% от заплатите в индустрията, строителството и ...медиите

Кабинетът " Борисов " е склонил да разшири съществено схемата с държавното субсидиране на 60%от заплатите поради Covid-19 в по-голямата част от индустрията, строителството и търговията на дребно.

Това излиза наяве от следващия предпоследен вид на готвеното от Министерски съвет разпореждане, с който Mediapool разполага. То би трябвало да дефинира кои предприятия ще имат право на подпомагането.

Първоначалният план на постановлението срещна остра рецензия и от работодателите, и от синдикатите, тъй като подпомагането се оказа много стеснено – единствено до секторите, които категорично бяха спрени със заповед на здравния министър Кирил Ананиев като хотелиерство, ресторантьорство, питейни заведения, молове и други

Сега описът е уголемен с преработващата индустрия (с изключение на фармацевтиката, химическата промишленост, електрониката и др.), строителството и търговията на дребно във всички други обекти като се изключи хранителни вериги, аптеки, магазини за кафе и цигари.

В листата не попада добивната индустрия, която има сериозен принос към Брутният вътрешен продукт и също се чака да бъде наранена от рецесията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР