Кабинетът Борисов 3 действа на принципа проба - грешка по

...
Кабинетът Борисов 3 действа на принципа проба - грешка по
Коментари Харесай

ДПС очаква разчетите на Горанов за харчовете на партиите

Кабинетът Борисов 3 работи на правилото проба - неточност по тематиката за партийната дотация, считат в Движение за права и свободи.

Нашата позиция за партийната дотация постоянно е била безапелационна, този размер, който беше от порядъка на 11 лв. беше относително задоволителен за поддържане на добра партийна активност и от дребните, и от междинни политически обединения. Това съобщи за News.bg депутатът от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямо в за разпореденото от премиера Бойко Борисов на финансовия министър Владислав Горанов да направи план какъв брой тъкмо пари са нужни на една партия да реализира естествена партийна активност.
 Движение за права и свободи разкри сделка сред Борисов и Нинова за партийната дотация
Движение за права и свободи разкри сделка сред Борисов и Нинова за партийната дотация

Според Мустафа Карадайъ те са се договорили, с цел да мине предлагането на социалистите в зала

Това е следващото събитие, което виждаме в българската реалност освен в последните години - кабинетът Борисов сега демонстрира това събитие като проба -грешка, счита Ибрямов. Видяхме задкулисието, видяхме разбирателството, което беше доказано и от думите на премиера Борисов, когато сподели: " Да, ние се съгласихме на тази дотация от 8 лв., тъй като трябваше да мине бюджетът ", напомни Ибрямов. Няма по какъв начин Българска социалистическа партия и ГЕРБ да ни накарат да повярваме, ще няма съгласие сред тях, отсече той.

Този размер на дотацията, по мнението му, удовлетворява единствено двете огромни партии . Движение за права и свободи чака да види какви ще са плановете на финансовото министерство. Със сигурност ще участваме в този спор , сподели Ибрямов. По мнението му двете огромни партии - Българска социалистическа партия и ГЕРБ - предизвикат обаче съмнение в обществото, че надали не се играят някакви скрити игри.
 Борисов е огромният губещ от вота за дотациите съгласно Цонев
Борисов е огромният губещ от вота за дотациите съгласно Цонев

Валери Симеонов бил кумът медиатор на диалозите сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия

Трябва да има ясно, изрично финансиране за политическите партии , безапелационен бе националният представител. Според него и в този момент има ясно написани правила защо да се харчат парите от дотацията . Припомняме, министър председателят настоя за такива правила, с цел да не си вършат партиите малките екрани с държавните средства.

Има точни и ясни правила в Закона за политическите партии защо би трябвало да се употребяват средствата от политическата дотация, изясни Джейхан Ибрямов. Той настоя министър председателят да е по-категоричен като споделя за партиите с медии и да ги уточни . За националният представител всичко това било игра на думи. Партията чака предложенията на властта, само че за него всичко и това отново щяло да е " проба-грешка ".

Припомняме, на 4 юли депутатите взеха решение дефинитивно партийната дотация да стане 1 лев . Въпреки че даже и на обявения съдружен съвет от Борисов единодушие не бе реализирано. На дотация от 1 лев най-яростно се опълчиха от левицата, които сезираха Европейската комисия, ОССЕ, ПАСЕ, Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, ПЕС и посланиците на страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати в България.

Припомняме, на 5 декември при гласуването на бюджета за идната 2020 година Народното събрание изпадна в патова обстановка , защото нито беше признато предлагането на Българска социалистическа партия за 8 лв. дотация, нито предлагането за един лев дотация събра поддръжка. Това на практика означаваше, че дотацията става 0 лв. . Последното, само че и оспорено гласоподаване в Народното събрание реализира поврат по тематиката и партийните дотации още веднъж бяха заложени за 8 лв. на автентичен глас.
 Румен Радев: Намаляването на дотациите задушава опозицията преди изборите
Румен Радев: Намаляването на дотациите задушава опозицията преди изборите

Управляващите партии нямат потребност от субсидия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР