Кабинета ще обсъдим с Габриел, ще отидем при парламентарните групи,

...
Кабинета ще обсъдим с Габриел, ще отидем при парламентарните групи,
Коментари Харесай

Денков за ротацията: С Габриел се разбрахме за минимални промени в кабинета

Кабинета ще обсъдим с Габриел, ще отидем при парламентарните групи, ще обсъдим и с тях, това е естествен развой. Разбрали сме се да има минимални промени в състава, разяснява министър председателят Николай Денков.

По думите му, не са обсъждани имена с водачите на партиите, подкрепящи държавното управление, защото първо с Мария Габриел би трябвало да приготвят листата и по-късно да отидат да го разискват с тях.

„ С подготовката на доклада на това, което са свършили досега министрите, аз имам този обзор към този момент, дал съм го на Габриел, с прегледа на това къде, какво още не е свършено, в действителност диалогът към този момент стартира “, разясни той.

Ние с Габриел ще имаме водещата роля в подготовката на състава на кабинета, уточни още Денков. Несправедливи са рецензиите, в това число и от президентството, тези хора работят за страната и в случай че непрестанно ги натискаме в избрана посока, им пречим да си свършат работата. Наличието на рецензия към някой министър, не значи, че той би трябвало да бъде сменян, акцентира Денков, съобщи БГНЕС.

За взетите за заложници наши моряци, министър председателят сподели, че няма нещо тревожно. Раненият моряк беше изтеглен, сподели министър председателят Николай Денков. Има ситуационен център във Министерство на външните работи. Всичко последно е умерено и няма нова информация, добави Денков.

Според премиера здравният министър Христо Хинков е прибързал с изказването. „ Можеше да го разиска по-внимателно преди този момент “, сподели той.

Критиката, че кабинетът е „ Б “ тимът, Денков дефинира като „ безусловно несъответстваща “. „ България е парламентарна република, в която има разделяне на управляващите. Съгласно Конституцията и законите откакто се избере Министерски съвет, той си има права и отговорности. Народното събрание си има права и отговорности “, означи Денков и добави, че всеки би трябвало да си прави работата.

Денков изясни, че не е негова работа да разяснява кандидатурата на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър, защото не е правист и не знае по какъв начин работи в същината си Конституционният съд.

Министър-председателят разяснява още, че учебниците би трябвало да показват историята такава, каквато е била. „ Това, което е изключително за нашите учебници, е, че в тях е показана единствено една част от историята, която показва Русия, Съветският съюз в една избрана светлина. Истинската, цялостна история съдържа тези детайли, само че съдържа и други детайли, които доста деликатно са разчистени и оттова се основава едно подстрекателство, с което децата израстват “, сподели той и добави, че също е израснал с това подстрекателство и са му трябвали години по-късно да протече други книги, измежду които на Стефан Цанев, друга история с документи, призовавайки всички хора да прочетат Санстефанския контракт, с цел да схванат защо става въпрос.

В подтекста на войната в Украйна, Съединени американски щати и България не са обсъждали нови претенции. „ Това, което ние желаеме, е да укрепим нашите отбранителни сили, тъй че визитата на министър Тагарев там е обвързвано и с това ние какво желаеме от Съединени американски щати – и самолетите, и „ Страйкърите “, и присъединяване в командването, и създаване на източния фланг, което значи дружно с другите страни. Това са наши български ползи, които той отстоява там “, съобщи министър председателят и добави, че вървят договаряния по какъв начин да усъвършенстваме системите за въздушна защита.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР