Кабинет в болница Пирогов в София ще предлага помощ от

...
Кабинет в болница Пирогов в София ще предлага помощ от
Коментари Харесай

Кабинет в Пирогов ще предлага помощ на жертвите на домашно насилие

Кабинет в болница " Пирогов " в София ще предлага помощ от подготвени експерти на потърпевшите от домашно принуждение.

Проектът е нов и е на Асоциация " Деметра ", съвместно със незабавният институт " Пирогов "  и други институции. Той цели да предложи един съгласуван отговор към домашното принуждение посредством въвеждане на пакет от услуги, съобщи пред БНР Мария Иванова от асоциацията.

Тя изясни, че " Пирогов "  е единствено един от сътрудниците. " Този план цели да събере всички институции, Националната полиция взе участие също в плана, а той самият е подсилен и иницииран от Министерство на правораздаването ", уточни Иванова. 

Подобен кабинет има в Многопрофилната болница в Бургас, само че за жертви на полово принуждение, който, по думите на Иванова, е неповторим по рода си в България за момента.

" Искаме да създадем кабинет, който да обслужва жертвите, да се дава незабавна здравна помощ, да има експерти, които да се грижат за потърпевшите от пострадванията, да се предложи една прочувствена и психична помощ, по-късно да се насочат към безвредна среда, подпомагане от полицията също ще има, т.е. концепцията е да се съберат всички експерти на едно място, с цел да може потърпевшите да се усещат сигурни и да преминат по нелекия път за превъзмогване на тези житейски тествания ", сподели Мария Иванова.

По думите ѝ домашното принуждение визира хората на всички равнища на обществото.

" За тези неща би трябвало да се приказва, би трябвало да се знае, текат образования сега по програмата на медицинските фрагменти и личен състав в болничното заведение, те са осведомени какви са стъпките им, има и осведомителни материали ", уточни тя.

" Този вид хора, които страдат от домашно принуждение, можем да ги разпознаем по физическите белези, отвращение за шерване, отбягване на съответни въпроси, езикът на тялото приказва задоволително ясно в едни такива обстановки. Доста постоянно те са съпроводени от самите причинители, тъй че това към този момент е работа на самите експерти ", добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР