Кабинет със силен политически оттенък, в който са намерили място

...
Кабинет със силен политически оттенък, в който са намерили място
Коментари Харесай

Асен Василев: Пеевски ни върна в мутренските години

Кабинет със мощен политически нюанс, в който са намерили място доста хора от листата на проваления кандидат-премиер на ГЕРБ Мария Габриел – по този начин съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев оцени служебното държавно управление, препоръчано от Димитър Главчев.
В същото време обаче той изясни, че сегашната форма на служебното държавно управление е по-добра от тази в предишното, когато зависеше напълно от президента Румен Радев. " Служебният кабинет отразява значително настройките на обществото... към този момент не може един човек да обърне посоката на страната ", счита финансовият министър в оставка.
По думите му, десницата може да се върне към договарянията с ГЕРБ, единствено в случай че тя се отърси от въздействието на шефа на Движение за права и свободи Делян Пеевски. " Той ни върна в мутренските години. Това стана, когато започнаха да се употребяват способи, които не са се употребявали от 2020 година ", уточни Василев, като подсети за влизането на прокуратурата в президентството тогава.
" Пеевски е може би единственият политик в България, който не зависи от публичното мнение. Неговите гласоподаватели са там, те гласоподават за него, без значение какво прави ", посочи десният политик.
Той съобщи, че не има вяра в честността на идните избори, откакто Министерство на вътрешните работи ще се управлява от досегашния министър Калин Стоянов, който съгласно него не е безпристрастен. " Ще има купени гласове – сред 5 и 7 % от вота ", предвижда Василев.
Той назова ареста на шефа на Митниците Петя Банкова " показна акция " и подсети случая с офанзивата на прокуратурата против компанията " Нексо ", която приключи със правосъдни искове против България за милиарди. Той похвали Банкова, че се е справяла добре с работата си и загатна, че това е повода зад ареста. " В момента, в който стартира да се вкарва ред в системата – Империята отвръща на удара е обстановката ", уточни Василев.
Що се отнася до основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който ненадейно отдръпна подадената си оставка, Василев смята, че той би попречил на търговията с гласове на изборите и по тази причина е бил притискан да напусне поста си. " Това е мутренско-мафиотски метод. Влизаме в спор, в който ще се употребяват всички способи за принуда ", съобщи министърът в оставка.
След предаването Василев разяснява, че по отношение на изказванията на " Възраждане ", свързани с операция на статистическите данни и решението на Народното събрание, импортирано от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност, министърът в оставка увери, че няма никакви проблеми с финансовото положение на страната.  Приходите са тъкмо както са планувани в бюджета, разходната част се прави прецизно по закона. Част от разноските, които бяха направени в последните две седмици, са свързани с дадения в закона период до 31 март да бъде направена методика за заплатите и превъзмогване на диспропорциите, както и по тази причина да бъдат довършени анализите и направени разноски по редица други пера, само че всичко това е в границите на бюджета и няма никакво място за терзание.
В края на седмицата от " Възраждане " желаеха и се срещнаха с ръководителя на Националния статистически институт (НСИ) Атанас Атанасов. След срещата от Национален статистически институт оповестиха, че съмненията за операции са били разсеяни. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР