Кабинет с третия мандат няма как да се получи, категоричен

...
Кабинет с третия мандат няма как да се получи, категоричен
Коментари Харесай

Слави Василев: Следващият служебен премиер ще е Атанас Пеканов

Кабинет с третия мандат няма по какъв начин да се получи, безапелационен е политическият анализатор

Атанас Пеканов ще е идващият длъжностен министър председател. Кабинет с третия мандат няма по какъв начин да се получи. Това съобщи в студиото на „ Офанзива ” по политическият анализатор Слави Василев, разяснявайки направената от него прогноза преди няколко дни, за това кой ще е идващият министър председател.

" Съчетаването на двете елементи на изявлението, ми е доста мъчно да разпозная една партия. Политическата групировка, която има късмет да сближи първата и втората партия – е „ Демократична България ”. Всички го споделят. Мисля, че има огромни шансове мандатът да отиде при Демократична България. Но кое ще е това държавно управление, което ще продължи наследството на служебното държавно управление – не виждам по какъв начин Демократична България ще продължи тази политика. Поне поръчките не са им такива ", отговори той на въпроса има ли нещо закодирано в посланията на вицепрезидента Илияна Йотова за това коя ще бъде партията, която ще получи третия мандат. Припомняме, че тя съобщи, че „ за трети мандат ще бъде определена групировката, която има максимален късмет да сплоти други обединения за управническо болшинство, и ще е последовател на политиките на служебното държавно управление ”.

По думите му вицепрезидентът евентуално е имала поради, че приемствеността е значима. „ Важна е от позиция на ползите на страната и от гледна точна на нейната оценка за служебния кабинет, което аз персонално споделям. Те правят и свършиха много работа. Този спешен режим, в който ръководят служебните държавни управления, а те ръководят много дълго, въпреки Народно събрание да работи, само че в което кабинетът няма болшинство – демонстрира, че симбиозата сред парламент и изпълнителна власт, които не са свързани, е способна да създаде значително положителни неща за България ”.

Според него президентът постоянно ще гледа да си извърши конституционните компетенции и в случай че максимален късмет за сформиране на кабинет има точно с ПГ на Демократична България, без значение от това, че ги е наричал „ военнолюбци ” – той ще им даде мандата. Тоест – без значение от неговите персонални усещания или съждения, че се разминават с тези на Христо Иванов, няма да му попречи на даде мандата на Христо Иванов ”.

Василев уточни, че други учредения, за това че би могло да има държавно управление с третия мандат са само сигналите, че ГЕРБ и Политическа партия биха подкрепили мандата. „ Други учредения, да си мислим, че би могло да има държавно управление действително няма. Няма никаква вероятност преди ГЕРБ да полуотворен вратата към една коалиция за възможна сред тях, Политическа партия и Демократична България. Всички анализатори, в това число и аз, казвахме, че възможностите за кабинет са доста много дребни ”. И добави: „ Смятам, че не остана нито един човек в страната, че може да има специалисти, които могат да ръководят страната, без да са обвързани с политическите водачи, които ги поддържат. Партиите толкоз са се стъписали от ступора, в който се намира политическата система, че са подготвени да обещаят всичко – в това число да обещаят експертен кабинет, на който няма да се обаждат и да поучават. Това демонстрира извънредно ниското равнище и положение на политическия развой в България. И той е толкоз невисок, че се приказват нелепости ”.

Политическият анализатор разяснява и прогнозата си, че Атанас Пеканов ще е новият министър председател. „ Аз като коментатор има право да върша своите прогнози. Това е малко рискови, защото, в случай че не се осъществен блъскам по личния си престиж. Аз обаче считам, че съзвездието от политически събития в България е такова, че допуска, че една нова фигура да излезе и да завоюва пропитите очаквания на хората за ръководство по по-различен метод. Атанас Пеканов е оня облик, който на мен ми се коства най-благонадежден в тази тенденция. Аз, несъмнено, нямам съответна информация, кой ще бъде идващия министър председател. Но рационално мога да предвиждам, че това ще бъде той. Той ще бъде длъжностен министър председател. Третият мандат няма по какъв начин да се получи. Ако се случи това ще бъде знамение на чудесата и хоризонтът му ще бъде извънредно къс ”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР