Кабинет на малцинството на ГЕРБ-СДС е един от възможните варианти

...
Кабинет на малцинството на ГЕРБ-СДС е един от възможните варианти
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ако ПП-ДБ откажат коалиция, ГЕРБ може да предложи правителство на малцинството

Кабинет на малцинството на ГЕРБ-СДС е един от вероятните разновидности за първия мандат. Това стана ясно от думите на председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, написа „ 24 часа “.

„ Да, изрично този вид стои пред нас, тъй като ние сме виновни пред страната и своите гласоподаватели “, отговори тя в ефира на Българска национална телевизия на въпрос дали обмислят вид за кабинет на малцинството с първия мандат. А по-късно твърдо съобщи, че в случай че не се коалират с втората политическа мощ, ГЕРБ ще предложи кабинет на малцинството.

„ Задължително е министър председателят да е на ГЕРБ и да има съвсем равно присъединяване в споделената отговорност “, очерта тя партийните визии за възможен кабинет с „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “. Тя не даде вероятни имена и изясни, че проектокабинетът им може да е както политически, по този начин и експертен.

Движение за права и свободи са систематична партия и да, когато те са взели участие в ръководството, България е отчитала прогрес по някои тематики, уточни тя. За Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ Атанасова изясни, че диалози за кабинет с тях не са водени. Според нея естественият звук в политиката се е завърнал.

ПП-ДБ са мечтаният съдружен сътрудник за ГЕРБ, те обаче отхвърлят да ги поддържат с първия мандат. А по-рано през днешния ден Борисов загатна, че може и да даде поддръжката си за тях с втория мандат.

Атанасова попита какво ще вършат ПП-ДБ, в случай че не се сформира държавно управление с първия мандат и се стигне до втория. „ Те не чуват причини, а употребяват решения на свои органи като оправдание, с цел да не се приказва за това “, сподели Атанасова.

„ Ако всички настояват, че е допустимо държавно управление с втория мандат, то би трябвало да разберем по какъв начин е допустимо “, сподели тя. Цитира думите им, че разчитат на всички в Народното събрание и попита на кого от всички разчитат.

Тя отхвърли партията де е не запомнила ареста на водача си Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, само че изясни, че за партията страната е най-важна. Според нея има още време да се водят договаряния за кабинет, след което, в случай че подобен се образува, постоянното държавно управление може да внесе бюджет 2023.

Бюджетът е най-политическият документ, изясни Атанасова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР