Кабинет извън досегашната четворната коалиция е невъзможен в рамките на

...
Кабинет извън досегашната четворната коалиция е невъзможен в рамките на
Коментари Харесай

Димитър Ганев разкри какъв кабинет е възможен в този парламент

Кабинет отвън досегашната четворната коалиция е неосъществим в границите на това Народно събрание. Това сподели политологът Димитър Ганев в ефира „ Денят на живо” по NOVA News. Според него няма по какъв начин да има колаборация с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ".

„ Тезата, че непременно би трябвало да се направи държавно управление, е на Демократична България. От „ Продължаваме Промяната”, да вземем за пример, не считат по този начин. Това се явява съществена спирачка за реализирането на трети мандат. Ние не знаем дали той би попаднал в Демократична България. Има избрана логичност да го получат заради обстоятелството, че единствена дава поръчка да го осъществя. Демократична България и Българска социалистическа партия споделят, че желаят нов кабинет в границите на това Народно събрание, тъй като нямат интерес от избори. Политическа партия споделиха напълно ясно, че няма да водят диалози със Слави Трифонов. След като от „ Продължаваме Промяната” са твърди в позицията си, то тогава математиката не излиза. Ако Политическа партия кажат, че са подготвени да споделят за нов кабинет с господин Трифонов и в случай че той е склонен, тогава се появяват избрани шансове”, разясни Ганев. И даде хипотетични дати за възможни избори – 25 септември или 2 октомври.

„ Дори да съберат 121 депутати, е невероятно страната ни да се ръководи от тях. Това ще бъде мъка, тъга. Има качествена разлика сред Българска социалистическа партия и Демократична България от една страна и Политическа партия от друга. По-вероятно е първите две партии да се озоват в по-трудна политическа позиция при нови избори и ново Народно събрание. При „ Продължаваме Промяната” това не стои по същия метод. Те евентуално ще се борят за първото място с ГЕРБ”, добави политологът.

По думите му страната ни се намира в каскада от рецесии. „ Минаването през избори ще даде форма на рестарт и този нов кабинет ще тръгне с нова легитимност. В момента наподобява по този начин, че никой не желае властта, само че след изборите претенденти за постове ще има. Следващата коалиция, в случай че бъде формирана такава, сигурно няма да е по-лесна от тази”, заключи Димитър Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР