К ристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно,

...
К ристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно,
Коментари Харесай

Адвокат: Кристиян Николов ясно е осъзнавал какво може да се случи

К ристиан Николов е използвал опиати и е осъзнавал ясно, че е допустимо да се случи нещо сходно.

Това съобщи в предаването Менко Менков, юрист на фамилията на Милен Цветков.

"Обвинението, което се поддържа, е за съществуване на възможен предумисъл. Нашата теза е, че деецът е допускал, че е допустимо да се случи нещо сходно. Николов е имал ясното схващане за приложимост на наркотични субстанции, тъй като с изключение на метаамфетамин, е открито съществуване на кокаин и марихуана. Той е бил със съзнанието, че кара след използването на опиати, което е неразрешено от закона ", акцентира Менков.

"Едва през вчерашния ден пристигна моментът да се одобри тройната експертиза, осъществена от медици във ВМА, въз основата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след злополуката. Вчера стигнаха и до необятната общност. Заключението на тези специалисти беше извънредно впечатляващо, което на практика унищожи градената версия за това, че той не е знаел, че в организма му има опиати. Не може да не е знаел. При вчерашните характерности, които движимостите лица изложиха, а точно съществуване на опиатите амфетамин или метаамфетамин в централизация 232 нанограма на милилитър. Това е извънредно доста ", уточни Менков.

Според специалисти такова съществуване е допустимо единствено при два разновидността.

Ако случайно Кристиан Николов е приел едновременно огромна доза опиати, което е извънредно, или в случай че дълготрайно е приемал от дрогата. Адвокатът изясни, че при продължителна приложимост се получава взаимозависимост.

"Създаваше се едно усещане от показанията на сестрата, на брата и на прочут на подсъдимите, че по време на празненството преди злополуката подсъдимият инцидентно е видял чаша с деджестив. Изпил я е, почувствал се зле и лежащ да спи. Не е знаел какво е имало в чашата. Другата версия беше, че пиел утешителен чай, тъй като се тормозил преди изпити, макар, че такива тогава не е имало. Третото събитие, което те твърдяха е, че той е употребявал успокоителна паста, с която е мажел устната си празнина. Тези версии бяха извънредно нелепи и не можеха да бъдат погледнати съществено ", счита той.

Делото за злополуката, при която почина телевизионният водещ Милен Цветков, продължава. Трагичният случай се случи точно на Великден предходната година.

Разпитите на движимости лица започнаха преди ден. Пред магистратите беше показана експертиза, която публично потвърждава, че Кристиан Николов е използвал три типа опиати преди да седне зад кормилото.

Прокуратурата упрекна 23-годишния водач в съзнателно причиняване на гибелта на Милен Цветков поради откритата дрога в кръвта му, високата скорост и неналичието на спирачен път, макар че случаят се случил на червен светофар.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР