К итай за първи път изпрати астронавти на космическата си

...
К итай за първи път изпрати астронавти на космическата си
Коментари Харесай

Китай предизвика света, прати астронавти на космическата си станция

К итай за първи път изпрати астронавти на галактическата си станция. През последните шест месеца китайската галактическа стратегия върна проби от повърхността на Луната и пусна шестколесен робот на повърхността на Марс.

Едновременно извънредно комплицирани и предизвикателни инициативи, показващи възходящата софтуерна мощност на Китай, който към този момент се конкурира с целия останал свят.

Сега амбициозната китайска стратегия продължава с първата пилотирана задача от пет години насам.



Тримата астронавти излетяха на кораба „ Шънчжоу-12”, който беше изстрелян с ракетата „ Великият поход”-2F Y12 малко след 9,22 ч. локално време от космодрума „ Цзюцюан” в Северозападен Китай.

Стартът беше осъществен при ясно време и съвсем идеална видимост в галактическия център на края на пустинята Гоби.



Екипажът на задачата се състои от двама астронавти-ветерани, до момента в който за третия това е първи галактически полет.

Тяхната съществена задача е да създадат населен „ Тянхъ” - първия модул на китайската станция, който беше изпратен в космоса през април. Цилиндърът в околоземна орбита е с диаметър 4,2 метра и дължина 16,6 метра. Той е главният съставен елемент от това, което в последна сметка би трябвало да се трансформира в 70-тонна орбитална станция, състояща се от жилищни пространства, научни лаборатории и даже телескоп от клас „ Хъбъл”.



Предвижда се астронавтите да прекарат на борда 3 месеца, което ще бъде най-продължителната китайска галактическа задача в историята.

Те също по този начин ще проведат научни опити, ще тестват съоръжение, ще извършат поддръжка и ще приготвят станцията за скачането на два нови модула през идната година.



Китайската галактическа станция ще бъде съперник на интернационалната такава, която се оперира взаимно от Съединени американски щати, Русия, Европейски Съюз, Канада и Япония.

Китай разгласи, че е подготвен за интернационално съдействие, в това число и астронавти от други страни.

Например, с изключение на екипажа, „ Шънчжоу-12” транспортира още апарати за проучвания против рак, създадени в Норвегия, а от външната страна на „ Тянхъ” ще работи изработен в Индия телескопичен спектрограф за ултравиолетовите излъчвания, идващи от дълбокия космос.

China launches crewed spacecraft Shenzhou-12 in historic mission
— Reuters China (@ReutersChina) Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара В кръчмата: - Дай ум какво да купя на дамата за рождения ден. - Най-добре е да попиташ нея. - А, не! Толкова пари нямам! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОперацията беше краткотрайно прекъсната поради неприятното времеТова се случи два кръга преди края на шампионата в Елитната юношеска група до 19 годиниТова става откакто китайската компания се отдели от HuaweiТова би могло да се случи, в случай че се усилят часовете за кормуванеНедоволните поканиха и водачите на партиите, които желаят конституционни и законови промени в правосъдната властБЛС изпрати писмо до президента Румен Радев и до премиера Стефан ЯневПрезидентът разгласи това по време на среща с посланиците на страните членки от Европейски Съюз, Швейцария и САЩКакво се случи на стадиона в МюнхенНад града се изляха към 24 литра на квадратен метърОт партията настояват, че има връзка сред публикуваното от уеб страницата „ Афера ” видео и ново предопределение във ведомствотоИма и видео на полово посегателствоЗа ръководител е назначена Владя БорисоваЗа закононарушението се планува затвор до три години и санкция от 1000 до 5000 лева.Вижте по какъв начин да си го приготвите:Това се показва в позиция, изпратена от Стефан, Боян и Цветомир Найденови до медиитеВъпросът е до каква степен Европа е подготвена да поддържа САЩОт мрежата 17 летни тоалета, с които ще изглеждате невероят
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР