К акто в миналото, така и днес филми са били

...
К акто в миналото, така и днес филми са били
Коментари Харесай

5 известни филма, които са били забранявани

К акто в предишното, по този начин и през днешния ден филми са били забранявани по най-различни аргументи. Най-често това може да се случи поради подиуми на принуждение или голота, както и в случай че лентите засягат неуместни политически тематики за мощните на деня.

Днес ви представяме 5 известни кино лентата, които са били забранявани.

1. "На Западния фронт нищо ново " (1930 г.)

Когато филмът е показан в Германия, членовете на нацистката партия го употребяват като опрощение, с цел да атакуват хора, които отиват на прожекциите, изключително тези, за които се има вяра, че са от еврейски генезис. Впоследствие филмът е неразрешен. Едноименната книга пък е една от многото, изгорени от нацистката партия, откакто Хитлер поема властта.

2. "Бен Хур " (1959 г.)

Филмът е доста известен в Съединени американски щати и слага връх по брой извоювани награди "Оскар ", само че в Китай е неразрешен незабавно. Според държавното управление на Мао Дзъдун филмът съдържа "пропаганда на суеверни вярвания, а точно християнството ".

3. "Красавицата и звяра " (2017 г.)

Римейкът на приказната история на "Дисни " също е забраняван тук-там. Причина за това са референциите към половата ориентировка на героя Лефу. Така филмът е неразрешен в Кувейт и тук-там в американския щат Алабама. В Русия филмът е показан, само че за лица на възраст над 16 години.

4. "Голдфингър " (1964 г.)

Филмът за Джеймс Бонд с присъединяване на Шон Конъри е неразрешен краткотрайно в Израел. Причината е, че един от актьорите във водещите функции - Герт Фрьобе, има нацистко минало. Забраната е вдигната, когато еврейско семейство благодари на Фрьобе, че ги е защитил от гонене по време на Втората международна война.

5. "Последно танго в Париж " (1972 г.)

Филмът на италианския режисьор Бернардо Бертолучи реализира огромен триумф, само че отнася и много рецензия, поради секссцени, които са избрани като неприемливи и унизителни. Филмът е неразрешен в Италия от 1972 до 1986 година Той е бил забраняван и в Португалия, Южна Корея, Сингапур.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Докторе, след имунизацията ще мога ли да изсвирвам на акордеон? - Да. - Колко хубаво, а преди не можех...   Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПо предпочитание моделът предлага IQ.DRIVE Travel Assist, който разрешава отчасти самостоятелно напредване при скорост на придвижване до 210 км/ч.При близо 40 градуса по Целзий горещите ветрове разпалиха пламъци в цяла СицилияНАСА и „ Роскосмос ” в този момент ще проверяват инцидентаАвстралийски правозащитници считат, че потреблението на армията в демократичната народна власт е обезпокоително " Доказана е ролята на ивермектин в ранното лекуване и в профилактиката ", разяснява доктор Александър СерафимовСитуацията е нетипична и личността на премиера е доста значима, поисквам триумф на Пламен Николов. Това сподели министър председателят Стефан Янев пред журналистиДепутатът от Има Такъв Народ уточни, че кандидат-премиерът е просветен и извънреден специалистНИМХ разгласи сигнален оранжев код за високи температури в 16 области от страната, а в останалите 12 области - жълт код “Wirtschaftswunder ” – немското икономическо знамение, задвижвано от Opel Kadett A.С помощта на приложение можем да си спестим много времеЕвропейската комисия е създала специфичен регламентКъм момента не сме разговаряли с ДПСИванов: Може би е малко тъжно за страната цялата тази работаТака той отговори на спекулациите, че Пламен Николов е бил посочен „ в последния миг ”Йорданов: Особено държим на поддръжката на „ Демократична България ” и „ Изправи се! Мутри вън! ”
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР