К акто повечето неща, които правят, и рождените дни в

...
К акто повечето неща, които правят, и рождените дни в
Коментари Харесай

Как кралското семейство отбелязва рождените дни

К акто множеството неща, които вършат, и рождените дни в кралското семейство се означават по малко по-нестандартен метод. Торти, паради, обилни празненства и двойни рождени дни са единствено част от празничните обичаи, описват от канала във.

Ето и какви са присъщите неща, които английското кралско семейство извършва на рождени дни.

1. Топовен гръм за рождения ден на кралицата

Британската войска отбелязва рождения ден на кралицата всяка година с оръжеен привет. По обяд на рождения ѝ ден се изстрелват 41 топовни изстрела от Хайд парк, 21 от Уиндзор Грейт парк и 62 от Лондонската кула.

2. Управляващият монарх чества рождения си ден два пъти в годината

Въпреки че кралицата е родена през април, нейният рожден ден нормално се чества обществено на втората събота на юни. Причината е хубавото време на този ден. Крал Джордж II стартира тази традиция през 1748 година, тъй като рожденият му ден е през ноември, когато времето не постоянно е положително за празнуване. Той взема решение, че юни ще бъде по-подходящо време за честване и от този момент общественото отбелязване на рождения ден на всеки монарх е на тази дата.

3. Специален церемониал в чест на кралицата

За общественото отбелязване на рождения ден на кралицата улиците се изпълват със флагове, конници и доста фанфари, които означават парада Trooping the Color. Кралското семейство идва на кон или с карети. Парадът приключва с настаняването на кралското семейство на балкона на Бъкингамския замък, където следят Кралските военновъздушни сили, прелитащи около тях. Заради пандемията парадът се анулира втора поредна година.

4. Важните рождени дни могат да бъдат чествани и в допълнение

През 2018 година принц Чарлз отпразнува огромно рождения си ден през май, макар че рожденият му ден е през ноември. Екстравагантната церемония събира над 300 посетители. Част от изпълнителите са Стивън Фрай, Джуди Денч и сър Кенет Брана.

5. Повечето кралски рождени дни са в стеснен фамилен кръг

Не е извънредно членовете на кралското семейство да прекарват рождения си ден с малко празненство вкъщи. Обикновено кралицата прекарва рождения си ден уединено. Кейт Мидълтън е прекарвала някои от рождените си дни с безшумно празненство вкъщи. Принц Уилям също е прекарал част от рождените си дни усамотено. Съвсем неотдавна кралицата означи 95-ия си рожден ден в „ кралски печал “, след гибелта на брачна половинка си принц Филип на 9 април.

6. Традиционен почивен ден

Обикновено на рожден ден кралското семейство заобикаля всевъзможни публични срещи и изяви. Рождения ден е напълно почивен ден, в който не практикуват кралските си отговорности. Но даже и при традициите, постоянно има изключения.

7. Уникални кралски торти

Понякога за рождения ден на кралицата се поръчва и по-специална торта, изключително когато се отбелязва обществено рожденият ѝ ден. В предишното принцеса Даяна си е падала по ексцентричните и занимателни торти. За 13-ия рожден ден на принц Уилям, тя му поднесла торта във формата на обилен женски бюст.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР