Журналистката Соня Колтуклиева втори ден е подложена на брутална атака

...
Журналистката Соня Колтуклиева втори ден е подложена на брутална атака
Коментари Харесай

Тормоз по една от БГ топ журналистките: Направих разкрития за Киро, сега ме заливат със секс предложения

Журналистката Соня Колтуклиева втори ден е подложена на брутална офанзива от телефонни терористи през консуматори на нецензурен групи в Телеграм, Вайбър и УотсАп. Току-що беше блокирана за 30 дни във Facebook.

Публикуваме отвореното писмо на Соня Колтуклиева до служебния министър-председател Гълъб Донев за отношението на страната към кибер-атаките против жители:

На вниманието на: служебния министър-председател господин Гълъб Донев

Копие: До служебния министър на вътрешните работи господин Иван Демерджиев

Уважаеми господин министър-председателю,

Казвам се Соня Колтуклиева, журналистка съм, издател на медийните уеб сайтове Bulgaria-news и 5Gmedia.

Обръщам се към Вас по следния мотив: от 19:56 ч., на 25 август 2022 година, против мен стартира непрекъсната масирана кибер-атака: звънят ми от непознати номера по директната линия, от приложенията Телеграм, Вайбър и УотсАп – където ми изпращат фотоси с порнографско наличие и известия с неприлични оферти.

Това провокира у мен потрес, изпитвам гадност и омерзение.

Тези несекващи позвънявания разстройват общуването ми с хората – аз съм известна журналистка; дейна съм в обществените мрежи – доста непознати ме търсят за помощ, за съвет или да ми доверят информация.

На 25 август, в 20:35 ч., изпратих имейл, на адрес, с тъжба до шефа на Главна дирекция “Борба с проведената престъпност ”(ГДБОП) в Министерство на вътрешните работи Калин Стоянов; в 20:53 ч., изпратих допълнения към жалбата с приложени скрийн-шотове на известията до мен във Viber. На 26 август, в 7:39 ч., изпратих трета тъжба с информация, която получих в това време от участник в пороя от известия към мен: без да допуска с кого тъкмо си написа, някой си Aleksander ми изясни, че на 25 август, към 19:48 ч., моят телефонен номер е бил разгласен в 4 чата на Telegram: “Alo Bg ”, “Adam i Eva ”, “Курви и грях ”, “Курви и кеш ” – от консуматори с прякор: denyooo123 и bugbunny123, със забележка, че собственичката на телефона търси секс.

От телефонно позвъняване научих, че номерът на телефона ми е бил разпостранен и в група “Курви от цяла България ”. Даже анонимният мъж предложи да ме добави към групата, с цел да потърся в чата кой е оповестил моя телефонен номер и фотосите към него, само че аз отхвърлих.

На 25 август, в 20:20 ч. и в 20:22 ч., както и на 26 август, в 11:34 ч., позвъних на телефона за връзка във Фейсбук-групата “Киберпрестъпност ГДБОП ” – 0885525545, само че никой не отговори.

Уважаеми господин министър-председателю, описах във Facebook в резюме на какъв тормоз съм подложена, коментарът ми беше оповестен в няколко медийни уеб сайтове, срещнах извънредно мощна поддръжка, за която съм доста признателна!

Не виждам, обаче, никаква реакция на службите, виновни за битката с кибер-престъпността!

Доскорошният министър на вътрешните работи Бойко Рашков гръмогласно обявяваше нечувана и невиждана промяна в системата на Министерство на вътрешните работи!

И?! Къде са служителите на реда, когато би трябвало да бъде предпазена една българска гражданка от брутална експанзия и полов тормоз?

Тъй като съм журналистка с дейна позиция и сериозни разбори, към ръководството на “Продължаваме смяната ” и четиристранната коалиция, към кабинета “Петков ”, към Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, към отцепниците от “Има подобен народ ”; направих разкрития за меморандума с Gemcorp; всеки ден разясня политически тематики и политици, кибер-атаките може да са единствено предизвестие за следващи дейности против мен – от засегнатите или от техни поддръжници.

Като журналистка, към този момент съм била нападана, пръскана с токсичен спрей, подложена на клеветническа медийна акция и на данъчно-съдебни преследвания в продължение на няколко години – ето за какво, знам доста за реакцията на засегнатите от моите изявления и телевизионни мнения за властимащите и мощните на деня.

Ако ГДБОП не открие поръчителя или поръчителите на тази подла кибер-война на жалки страхливци, криещи се зад анонимността на мрежата, това би означавало, че страната не е на мястото си, а Министерство на вътрешните работи е инструмент за политически репресии, както беше през последните 7 месеца, а не е институция в отбрана на закона и справедливостта. Всеки български жител заслужава помощ и протекция!

Знам, че Главна дирекция “Борба с проведената престъпност ” е фокусирана върху отбрана на националната сигурност и битката против проведената престъпност. Но, в случай че журналистът Цветан Фиков беше проверяван от ГДБОП, дори задържан, поради сигнал на министър против него, за какво ГДБОП да не отбрани журналистката Соня Колтуклиева?!

Представяте ли си против какъв брой дами и мъже може да се употребяват тези телефонни терористи – за възмездие или за развлечение, нанасяйки им прочувствени контузии?! Животът на доста от от тези почтени жертви може да бъде унищожен.

Уважаеми господин министър-председателю, уповавам се и упорствам несекващата 2 дни експанзия против мен да бъде прекратена; виновниците за нея да бъдат открити и подведени под отговорност.

Благодаря Ви за вниманието!

Желая Ви сполучлива работа.
С почитание:

Соня Колтуклиева

П.П. Макар и с голямо омерзение, направих скрийн-шотове на известията и фотосите с порнографско наличие, копирах телефонните номера от позвъняванията и известията, които мога да дава на ГДБОП.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР