Журналистката от БНТ и популярен влогър Цвета (Флора) Стратиева е

...
Журналистката от БНТ и популярен влогър Цвета (Флора) Стратиева е
Коментари Харесай

Рецидив: от Възраждане изгонили със заплахи журналист на БНТ

Журналистката от Българска национална телевизия и известен влогър Цвета (Флора) Стратиева е била изгонена със закани от обществено събитие на " Възраждане ".

За това от Асоциацията на европейските публицисти - България, като за случая е удостоверила и самата Стратиева.

Тя е била изгонена от събитието за формалното закриване на предизборната акция на партията. Лично водачът Костадин Костадинов е призовал журналистката да напусне, като се е обърнал с обидни квалификации към нея, описват от АЕЖ. След като тя е отказала и е показала, че е там като представител на Българската националната телевизия последователи на партията са я обкръжили и са я принудили да си тръгне, в това число и със закани.

Потърсен от АЕЖ Костадинов отказал да разяснява и препратил към пиара на партията, на който трябвало да се изпрати публично писмо с въпроси. " И оттова не ни бе даден отговор ", показват от съсловната организация.

" Инцидентът се е случил в петък вечерта и не е оповестен евентуално поради началото на деня за размисъл.

Опитите за унижение и заканите към публицисти са безусловно неприемливи. Призоваваме управлението на Българска национална телевизия да вземе отношение по случая и да отбрани журналистката Цвета Стратиева.

Не считаме, че оповестението и осъждането на неприемливо отношение по отношение на публицисти в деня за размисъл и в изборния ден нарушава наредбите на Изборния кодекс ", декларират от АЕЖ.

Саморазправата с публицисти от страна на " Възраждане " и водача ѝ се трансформира в рецидив. На 5 октомври м. година, на първата пресконференция на партията след парламентарния избор - в държавния пресклуб на Българската телеграфна организация - Костадинов напусна личното си събитие, поради съществуването на " американски радиоточки ". " Има ли представители на " Капитал ", на " Дневник ", на " Клуб Z ", на " Медиапул " - финансираните от фондация " Америка за България " непознати медии?! Има ли представители тук измежду вас?! " - викна водачът на посочената за пропутинска партия " Възраждане " и си потегли от личното си събитие поради репортера на " Дневник " Ралица Фичева.

През февруари от  " Възраждане " нападнаха журналистката на " Дойче Веле " Емилия Милчева поради неин репортаж за събирането на подписи за привикване на референдума за еврото, иницииран от партията.

" Това демонстрира, че обект на сходна офанзива би могъл да бъде всеки. А пострадала е свободата на словото и правото на обществото да бъде осведомено " - обобщават от АЕЖ.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР