Журналистката Марина Овсянникова, която снощи издигна протестен плакат в ефира

...
Журналистката Марина Овсянникова, която снощи издигна протестен плакат в ефира
Коментари Харесай

Марина Овсянникова с първи коментар в туитър, профилът ѝ бе изтрит

Журналистката Марина Овсянникова , която нощес издигна протестен афиш в ефира на съветската държавна телевизия " Първи канал ", разгласява първи коментар на случилото се, заяви.

В Туитър тя написа: " Не знам какво ще се случи с мен . Моят юрист ми сподели, че може да получа сред 5 и 10 години затвор , съгласно Наказателния кодекс. Не скърбя, само че се нуждая от поддръжката ви. #СпретеВойната “.

В различен неин пост се споделя: " Не скърбя за постъпката си . Каквито и да са следствията, ще ги понеса с достолепие. "

Малко, откакто като разгласява позицията си в обществената мрежа, акаунтът ѝ изчезна . Профилът на Марина Овсяникова в към този момент не се отваря и при опит да бъдат прочетени статусите ѝ
 скрийншот Twitter
Активен е профилът на журналистката във Facebook . Последната обява в него е от 13 март , когато Овсяникова е украсила профилната си фотография с рамка , изобразяваща признака на мира – бял гълъб с маслинова клонка .

Припомняме, че предната вечер журналистката прекъсна главната новинарска стратегия на държавния съветски " Първи канал ", като се появи зад водещия в студиото с афиш с лозунги, осъждащи войната. 

Надписът на британски и съветски език гласеше: " НЕ НА ВОЙНАТА. Спрете войната! Не вярвайте на пропагандата ! Те ви лъжат тук. "  

Необичайният митинг се организира на 19-ия ден от началото на войната, която стартира, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. 

" Първи канал " на съветската държавна телевизия съобщи, че подхваща вътрешна инспекция по отношение на случая.

" Спрете войната! Не на войната! ", споделяше дамата, до момента в който водещата продължаваше да чете новините. Протестиращата остана в кадър и се чуваше в продължение на няколко секунди, преди " Първи канал " да превключи на различен репортаж.

Във видео , публикувано в YouTube , Овсянникова дефинира протичащото се в Украйна като закононарушение. „ Русия е страна агресор и отговорността за това лежи на съвестта единствено на един човек - и този човек е Владимир Путин ”, разяснява тя и добавя: „ За страдание, през последните години работих в „ Първи канал ”, занимавайки се с кремълска агитация . Сега доста се срамя от това, че позволявах да се приказват неистини от телевизионния екран. Срам от това, че позволявах да зомбираме съветските жители ”, споделя Овсянникова .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР