Журналистката Маргарита Стефанова от bTV скочи на областния управител на

...
Журналистката Маргарита Стефанова от bTV скочи на областния управител на
Коментари Харесай

Маргарита Стефанова от bTV скочи на Надя Донкинска заради провала ѝ при справянето със снега във Враца

Журналистката Маргарита Стефанова от bTV скочи на регионалния шеф на Враца Надя Донкинска, видя кореспондент на организация BulNews.
На вчерашната конференция с шефа на АПИ Ясен Йорданов, на която участваха представители на всички институции, ангажирани с преодоляването на комплицираната зимна конюнктура в района през последните дни, сътрудника изригна против несъответстващите дейности на губернатора по време на бедствената обстановка. 
Повод за острата реакция на журналистката бе неналичието на настояща информация, предоставяна от Донкинска. През цялото време, през което бе в действие отчасти бедствено състояние, на уеб страницата на регионална администрация се показваха известия единствено един път на ден, което съгласно Стефанова е неприемливо, предвид на динамичната конюнктура. Тя даде образец с регионалният шеф на Плевен, коото е неработоспособен, само че все пак давал информация през няколко часа във фейсбук. 
Друга причина за недоволството на сътрудника бе прикриването на информация по отношение на компаниите, ангажирани да почистват пътищата. 
„ Никой не споделя каква отговорност ще понесат компаниите, на които сме дали да дават отговор за живота на пътуващите по републиканската пътна мрежа “, сподели Стефанова, като даде образец със столична община, която ще наложи солени наказания поради несправянето със снегопочистването.
„ Ние упрекваме времето, снежинките, тировете и прочие “, възмути се журналистът. 
Донкинска се оправда, че екипът е работил без спиране от самото начало. 
Продължилите няколко дни проблеми обаче са задоволително показателни за неуспеха на губернатора. През трите денонощия, през които региона беше в клопката на снега, стотици хора с деца мръзнеха блокирани по пътищата, обитаеми места бяха откъснати от света, а хиляди души бяха без ток и вода. 
Проблемите всяка година са едни и същи – по едни и същи пътища се образуват снегонавявания, едни и същи села остават без ток. 
Директорът на Министерство на вътрешните работи старши комисар Красимир Йончев се обърна към регионалната шефка, като ѝ сподели, че полицията доста добре знае кои са проблематичните сектори и ще ѝ спомагат, в случай че реши да вземе ограничения и да сложи снегозадържащи уреди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР