Журналистката, която беше отвлечена, измъчвана и изнасилвана в Сомалия цели

...
Журналистката, която беше отвлечена, измъчвана и изнасилвана в Сомалия цели
Коментари Харесай

Журналистка, изнасилвана и бита, разкри какво я е спасило

Журналистката, която беше отвлечена, измъчвана и изнасилвана в Сомалия цели 15 месеца, разкри повода, заради която не се е самоубила.

Аманда Линдхоу и Найджъл Бренан бяха отвлечени през 2008 година и 15 месеца по-късно бяха освободени. Тя е от Канада, той - от Австралия.

Журналистите са се намирали едвам от три дни в страната, която години нямаше настоящо държавно управление. Те са били нападнати, откакто са посетили бежански лагер наоколо до столицата. Освобождаването им е коствало над 1 милион $.

В Сомалия постоянно биват отвличани чужденци, доста от които публицисти и филантропични служащи.

Двамата са публицисти на свободна процедура, а до страната отишли за материал.

Сега тя разкрива спомените си.

Canadian Journalist Amanda Lindhout Was Raped and Tortured for 15 Months by Somali Kidnappers https://t.co/OcsOBkpj5k pic.twitter.com/KdiSRx6gTo
— BCNN1 (@bcnn1) August 7, 2018
В началото мислела, че правят въоръжен обир. В оня ден от кола слезли 12 въоръжени мъже, насочвайки автомати към тях, принуждавайки охранителите на двойката да ги съобщи.

През идващите 15 месеца двойката била бита, гладувала. Отделили ги един от различен и Аманда била неведнъж изнасилена.

"Почти в деня, в който бяхме разграничени, половата корист стартира ", споделя тя.

"Беше толкоз опустошително и толкоз ужасно. С течение на времето изискванията ставаха все по-лоши ", споделя канадската журналистка, която тогава е на 26 години.

Журналистката, която е работила в Багдад и Афганистан, си спомня за един отблъскващ случай по време на плена, когато е събудена в средата на нощта и закарана в средата на пустинята.

Помни по какъв начин я изваждат от колата и опрян нож в гърлото й.

Аманда си спомня: "Когато острието на този нож беше до гърлото ми, имах вяра, че ще умра. "

След това дамата била принудена да се обади на майка си, да събере парите и да заплати откупа. Но парите не идват.

Към края на плена, въпреки те да не са знаели, че скоро ще има откуп, тя мислела да се самоубие като употребява бръснача, който й дали да обръсне косата си.

A #Canadian journalist Amanda Lindhout who was kidnapped, tortured and raped for 15 months in war-torn #Somalia has told how she was forced to the brink of committing suicide before a bird stopped her.
https://t.co/uQ6EDu8gOb Via @MailOnline
— Mohamed Abdi Duale (@MohamadDuale) August 8, 2018
Аманда сподели: "Бях в действителност покрай вземането на това решение... ". На сутринта обаче с изгрева тя видяла птица.

"Винаги съм вярвала в знаците и пратениците. И тази птица беше делегат ", споделя дамата.

"Желанието ми да приключа живота ми ме напусна и ме извърши увереност, че ще имам още веднъж свободата си, ще видя фамилията си ", спомня си тя.

Седмици по-късно двойката се пробва да избяга, скачайки от прозореца и бягайки в джамия, само че са хванати от бандата.

Една жена се пробвала да им помогне, като молела похитителите да пуснат двойката, до момента в който тя държала Аманда, наричайки я "сестра ".

Когато били отведени, те чули един изстрел от вътрешността на джамията.

5 от най-опасните места по света за дамите

Аманда споделя, че в никакъв случай повече не е видяла и не е разкрила какво се е случило с дамата, която я е прегърнала.

Най-накрая, след 460 дни от пленяването, двойката е освободена, откакто фамилиите им съумели да съберат седемцифрения откуп и да помолят за живота им.

Двамата били предадени на 40 въоръжени сомалийци, които ги завели в сигурност.

Тогава им дали мобилни телефони, с цел да приказват със фамилиите си.

Аманда си спомня, че говорила с майка й, която й споделила: "Аманда, ти си свободна ".

По време на диалога тя научила, че парите са били събрани и от дарения от великодушни членове на обществото. Семейството на приятеля й обаче твърди, че те събрали сами парите.

Години след плена Али Омар Адер - индивидът, който оркестрира отвличането и откупа - бе наказан на 15 години в канадски затвор.

Съдия постанови, че 40-годишният сомалийски жител, който е провел доста телефонни диалози с майка на Аманда, е бил "участник " при вземането на заложници.

Мемоарите на Аманда, "Къща в небето ", бяха пуснати през 2013 година, до момента в който Бренън разгласява книга, наречена "Цената на живота " през 2011 година

Australian photojournalist Nigel Brennan, who was held hostage and tortured for more than a year in Somalia after being kidnapped in 2008, has told a court he forgives his captors.https://t.co/Abv6vWgR0j
— Herald Sun (@theheraldsun) March 29, 2018
Двамата не си приказват към този момент и нямат никакъв контакт от години.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР