Журналистката Калина Паскалева, която е родена и израснала в Пловдив,

...
Журналистката Калина Паскалева, която е родена и израснала в Пловдив,
Коментари Харесай

Журналистка: Защо Радев отново изговори пълни глупости пред мълчаливи репортери

 Журналистката Калина Паскалева, която е родена и израснала в Пловдив, написа разрушителен пост във фейсбук, ориентиран против президента Румен Радев.

Румен Радев не е склонен с намаляването на ДДС-то като мярка за излизане от рецесията с COVID-19, само че поучава вместо държавни бензиностанции да се строят извънкласни цифрови центрове за в допълнение образование на децата. Преди няколко дни видях в какво положение са оставяни учебните заведения през ръководството на неговата партия - по-тъжна панорама съм виждала единствено в Припят.

Също по този начин си припомням, като ученик на Езикова гимназия “Пловдив " по какъв начин вместо на спортна площадка, ни караха да тичаме по поляната за нормативи по физическо. Няма да изброявам в какво положения бяха общежитията и класните стаи години наред. Пак да повторя учила съм в най-елитната гимназия в Южна България, не в неизвестно учебно заведение. Радев сподели още, че предизборната акция към този момент е почнала и считам, че и той също си я започва с авантюристичното си изявление през днешния ден.

Ще обясня незабавно за какво Радев още веднъж изговори цялостни нелепости пред безмълвни публицисти.

1. Намаляването на ДДС-то на книгите не е неточност, както се опита да намекне президентът, а е вярна мярка, тъй като по този начин ще стартира преиздаването на остарели книги, учебници и пособия, които сега издателствата не могат да платят на печатниците и са спрели поръчките си. Без учебник нито един възпитаник не може да се приготви. Без спомагателна литература нито един студент и експерт не може да надгражда знанията си в извънкласна подготовка.

2. Президентът не желае държавни бензиностанции, не сподели за какво. Но съгласно мен посредством тях би могло да понижи цената на горивата. Има голям брой възпитаници в провинцията, които пътуват до учебно заведение от дребни села до дребни градове с учебни рейсове, закупени от страната. С по-ниски цени на горивата няма ли да се прави спестовност на бюджета в общината и посредством нея може да се закупуват нужни за учебната подготовка принадлежности? Не съм чула някой да го споделя, само че не мисля, че е невероятно за реализиране. Не знам по какъв начин президентът реши, че създаване на бензиностанции може да се постави на една повърхност с цифрови центрове. И по какъв начин едното изключва другото.

3. Колкото и да му се желае на Румен Радев да върне ТКЗС-тата ( по този начин наподобява от изявлението му ) през последните 10 години студентите се насочват към филантропични науки. Литературата още веднъж е на напред във времето пред селския труд, без да наскърбявам хората, избрали специалността агроном, да речем. И татко ми, лека му пръст, имаше и такова обучение.

По-рано денем президентът бе на посещаване в Садово. Ето каква сподели

За рецесията:

" Кризата с Ковид-19 изведе на напред във времето въпроса за хранителната сигурност. Българите не би трябвало да разчитат на импорт за своята издръжка, с цел да не ставаме пленник на бъдещи рецесии. Земята ни е плодородна, можем да произвеждаме доста по-добри артикули от вносните. Това е огромната поука от тази рецесия ".

За разхлабването на ограниченията:

" Отдавна приканих да има управляем проект с ясни критерии, по който да излизаме от рецесията. Това случи ли се съгласно вас? Вие чухте ли какви са критериите за разхлабване на ограниченията? Влязохме с безпорядък в изключителното състояние и излизаме с още по-голям безпорядък ".

За ДДС-то:

" Нашата данъчна политика не е обективна, тъй като задълбочава бедността и ни отдалечава от европейския модел. Натоварваме данъчно бедните, а облекчаваме най-богатите, което е обратно на модела в Европейския съюз. Трябва по-справедлив метод ".

За основаването на държавна петролна компания:

" Авантюра е концепцията за основаване на държавна петролна компания. Държавата не се оправя с картелите в региона на горивата и в този момент ще играе двойна роля - хем съперник, хем регулатор. Ще се налеят големи обществени запаси и би трябвало да покажат от кое място ще се вземат и къде другаде ще натоварят джоба на българите.

Ако ще вършим бензиностанции, както се строят автомагистрали, по-добре да не го вършим. Вместо да създадем 100 бензиностанции, дано създадем във всеки регионален град център за цифрови технологии и нововъведения ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР