Журналистката и депутат от БСП Елена Йончева ще представи свой

...
Журналистката и депутат от БСП Елена Йончева ще представи свой
Коментари Харесай

Йончева представя Граница - смущаващи факти за оградата

Журналистката и народен представител от Българска социалистическа партия Елена Йончева ще показа собствен филм за проблемите по оградата на границата с Турция.

Самата тя оповести, че премиерата на лентата, озаглавена "Граница ", ще бъде на 13 септември в клуб „ Перото” в НДК в София.

Йончева и ръководещите взаимно се дават на прокурор поради оградата по границата с Турция

ДАНС ще ревизира по какъв начин е издигната оградата по границата с Турция

През лятото Йончева изнесе информация за проблеми с оградата по границата ни с Турция, основана, с цел да възпира бежанския поток към България.

Тя оповести, че първичният проект за двуредово оборудване от времето на държавното управление на Пламен Орешарски на доста места е бил изменен в по-несигурно едноредово. Йончева изнесе и информация, че част от наблюдателната техника по оградата, като камери и датчици, не действа изправно.

Част от разкритията й бяха опровергани от ръководещите, а вицепремиерът Валери Симеонов я дефинира като народен изменник. Симеонов подаде и сигнал против Йончева в прокуратурата поради застрашаване на националната сигурност чрез разкриването на информация за оборудването.

Миналия месец Министерският съвет гласоподава оградата, която Симеонов назовава „ Великата българска стена”, да стане обект от национално значение. При подобен статут снимането на оборудването ще се прави при извънредно строги условия и съществуване на единодушие от управляващите.

През това време Йончева оповести, че е отишла да снима обстановката на границата и се е сблъскала с нередности. В осведомителния поток пък попадна фотография, на която се вижда голям трап под част от оградата.

Радев даде обещание камери по цялата ограда на границата, желае надграждане

Симеонов: Елена Йончева е народен изменник

Сега в 20-минутния кино лентата ще бъдат показани „ смущаващи факти” по отношение на защитата на границата, успеваемостта на оградата и каналите за трафик на хора от Турция през България за Европа.

Йончева добави, че още през предизборната акция е имала информация по отношение на нередности, свързани с оградата, издигната най-вече по време на предходното държавно управление на Бойко Борисов.

Нямах доказателства, затова се наложи да потегли да обикалям, с цел да мога сама да се убедя и да удостоверявам тези обстоятелства, сподели Йончева.

Тя посочи, че показва кино лентата като народен представител от гражданска квота, а не като представител на Българска социалистическа партия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР