Журналистите в програма „Хоризонт“ на БНР не задават удобни въпроси

...
Журналистите в програма „Хоризонт“ на БНР не задават удобни въпроси
Коментари Харесай

БНР защити Силвия Великова от нападките на евродепутата Александър Йорданов

Журналистите в стратегия „ Хоризонт “ на БНР не задават комфортни въпроси и не работят с „ опорни точици “. Верни сме на слушателите си, а не на мощните на деня. Нашият жанр е смелата и свободна публицистика, а коректив ни е само истината. Това се споделя в позиция на редколегията на "Хоризонт ", която идва след рецензиите на евродепутата Александър Йорданов към водещата на "Политически НЕкоректно " Силвия Великова.

БНР не приема опитите на Александър Йорданов да дискредитира журналиста. От националното радио припомнят, че ролята на публицистите не е да оставят госта да води "ПР-ски монолози в ефир ".

"На него и на всички, които считат, че медиите би трябвало да са послушни и късогледи, подсещаме, че въпреки и на 111-то място по независимост на словото, българската публицистика е кучето-пазач на публичния интерес, а у нас той все по-рядко съответствува с политическия ", се споделя още в позицията на БНР. Редколегията на стратегия „ Хоризонт “.

Обвиненията на Александър Йорданов към Великова бяха отправени във фейсбук през вчерашния ден. След острата реакция против думите му обаче изтри поста си. По-късно остави единствено сбития коментар, че няма безгрешни политици, само че и няма безгрешни публицисти.

ПОЗИЦИЯ Журналистите в стратегия „ Хоризонт “ на БНР не задават комфортни въпроси и не работят с „ опорни точици “. Верни...
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР