Журналистите в Гърция провеждат 24-часова стачка в знак на протест

...
Журналистите в Гърция провеждат 24-часова стачка в знак на протест
Коментари Харесай

24 часа без новини: Журналистите в Гърция стачкуват заради ниските заплати

Журналистите в Гърция организират 24-часова стачка в символ на митинг против възходящите разноски за живот и относително ниските заплати, предава ДПА.

Стачката е в символ на митинг против отхвърли на работодателите да подпишат групови трудови контракти в частните медии, ниските заплати и опасността за плурализма, написа в. " Катимерини ".

По радиата и телевизионните канали в Гърция през днешния ден няма да има вести. Интернет новинарските портали също не са актуализирали уебсайтовете си.

„ Преживяваме поредност от поредни избухливи покачвания на цените, които основават смазваща обстановка за фамилиите, чиито приходи са унищожени “, сподели най-голямата журналистическа асоциация ESIEA.

В сряда няма да излизат вестници поради стачката, предава още ДПА.

Стачката стартира в 5 сутринта на 16 април и ще продължи до 5 сутринта на 17 април 2024 година, засягайки всички медии (печатни, електронни, онлайн) в обществения и частния бранш.

Инфлацията в Гърция е 3,2% през март. Атинският седмичник To Vima пресметна, че в Гърция би трябвало да платите 50 евро ($53) за артикули, които преди две години костваха 37 евро.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР