Журналистите продължават да се сблъскват с тежки условия на труд,

...
Журналистите продължават да се сблъскват с тежки условия на труд,
Коментари Харесай

ЕС осъди нарастващия натиск над журналистите

Журналистите не престават да се сблъскват с тежки условия на труд, възходящ политически и финансов напън, присъди, тормоз и закани поради работата си. Това се споделя в особено изказване на Съвета на Европейски Съюз във връзка Деня на свободата на словото 3 май.

По данни на ЮНЕСКО от 2020 година са убити 76 публицисти, доста са задържани, преследвани и заплашвани.

" Във време, в което самостоятелната и свободна медийна информация е по-важна от всеки път, свободата на печата продължава да бъде застрашена. Според Обсерваторията на ЮНЕСКО от 2020 година насам по света са убити 76 публицисти, а доста други са задържани, унизени или заплашвани. Особено безпокойствие буди насилието, учредено на пола, ориентирано против дами публицисти ", се споделя в изказването.

В него се показва още, че свободата на печата е съществена полезност за Европейски Съюз, а свободата на медиите и сигурността на публицистите са основни цели на новия План за деяние по отношение на правата на индивида и демокрацията и на Плана за деяние за европейската народна власт.

" През миналата година Европейски Съюз осъди няколкократно заканите и издевателството, на които са подложени самостоятелните публицисти в страните по света. Европейски Съюз, посредством своя специфичен представител за правата на индивида, продължава да работи с преследвани самостоятелни публицисти и да се намесва в поддръжка на арестувани публицисти и блогъри. Делегациите на Европейски Съюз са гласът на Европейски Съюз на място. Те наблюдават от близко правосъдните производства против журналисти; приказват намерено срещу репресиите против правозащитници и медийни работници; показват угриженост пред националните органи по отношение на препоръчаното законодателство в региона на връзките, медиите, информацията, радиото и малкия екран. ", се споделя още в изказването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР