Журналистите от американското издание The Drive предположиха какви действия може

...
Журналистите от американското издание The Drive предположиха какви действия може
Коментари Харесай

Американски експерти обясниха какъв ще е ответният удар на Русия, ако САЩ атакуват Сирия

Журналистите от американското издание The Drive допуснаха какви дейности може да предприеме Русия в отговор на удара на американските въоръжени сили по Сирия. Авторите на публикацията са уверени, че Москва не е подготвена да встъпи във боен спор със Съединени американски щати поради Дамаск. Според тях съветските военни надали ще стартират да потапят американски кораби, на борда на които се намират хиляди души. В този случаи спорът би се развил по море, а Москва не е заинтригувана от сходно развиване на събитията, написа Блиц.

Журналистите считат, че най-вероятният сюжет е този, при който Русия ще атакувала съперници на президента на Сирия Башар Асад в отговор на ударите на американците. " Особено привлекателна цел ще е военната база, ситуирана недалече от град Ет-Танф вблизост до йорданската, иракската и сирийска граница ", се споделя в разбора. Авторите на публикацията считат, че за осъществяване на въздушни интервенция Москва по-скоро ще употребява не бойни самолети, а крилати ракети с морско и въздушно позициониране. Освен това публицистите не изключват, че Русия ще показва най-новото си въоръжение.

В този случай могат да бъдат задействани особено осъвременените самолети МиГ-31, снабдени с хиперзвуковите ракетни системи " Кинжал ". В началото на април западните страни упрекнаха Дамаск, че употребява бомби с хлор в град Дума, базирайки се на източници от опозицията на държавното управление в Сирия. от Министерство на външните работи на Русия обявиха, че задачата на сходни изказвания е да се оправдаят възможни силови удари извън.

В понеделник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще вземе решение до 48 часа дали да отговори на " химическата офанзива ". По-късно той прикани Русия да чака удара на Съединени американски щати по Сирия с " умни и красиви " ракети.  Позицията на Съединени американски щати бе подкрепена от Франция. Президентът Емануел Макрон съобщи, че Париж ще одобри решение след инспекция на информацията за " химическата офанзива ". Британският министър председател Тереза Мей също разиска опцията да се употребява мощ против Дамаск. Москва даде обещание да отговори на допустима военна експанзия от страна на Съединени американски щати. От вънщно министерство на Русия обявиха, че ударите на американците по Сирия могат да унищожат тъкмо доказателствата за потребление на химическо оръжие.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР