Журналистите на The New York Times споделиха наблюдението си, че

...
Журналистите на The New York Times споделиха наблюдението си, че
Коментари Харесай

Apple губи най-големия си потребителски пазар – хората се умориха от iPhone

Журналистите на The New York Times споделиха наблюдението си, че през последните години Apple е почнала да губи позиции в най-важния за компанията район – Китай.

В продължение на години Apple доминираше на пазара на премиум смарт телефони в страната и никоя друга компания не можеше да се конкурира с нея. Нещата обаче започнаха да се трансформират през 2019 година А до 2024 година станаха толкоз зле, че продажбите на iPhone спаднаха с 24% на годишна база.

По данни на Counterpoint Research през първите шест седмици на годината, които нормално са пиковият сезон за китайските клиенти, искащи да си купят ново устройство, продажбите на iPhone бързо са спаднали. В същото време хората са били по-активни в пазаруването на смарт телефони от Huawei - растежът на продадените устройства е бил 64%.

Това е сложен миг за Apple. От една страна, анализаторите предсказват неуспех на слушалките Vision Pro поради високата им цена (от 3500 долара). А от друга – непрекъснатия напън от страна на Европейския съюз, който принуждава компанията да трансформира проектите си. А по-късно се следи и спад в продажбите в Китай. Това е най-важният пазар за продажбите на iPhone. Между другото, в тази страна се осъществят към 20% от всички продажби на Apple.

Пазарните анализатори считат, че това се дължи на редица фактори. Вклюително закъснение на потребителските разноски, възходящият напън от страна на управляващите, които приканват жителите да заобикалят американските устройства. И изключително възраждането на националния бранд Huawei.

В допълнение към горепосочените аргументи, доста консуматори са изтощени и от монотонността на iOS и нейната необщителност. Те считат, че този метод на Apple е довел до застоялост, до момента в който множеството съперници оферират повече новаторски функционалности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР