Журналистите на британското издание The Guardian публикуваха на своите страници

...
Журналистите на британското издание The Guardian публикуваха на своите страници
Коментари Харесай

The Guardian публикува резултати от изследването на тела от Буча СНИМКА

Журналистите на английското издание The Guardian разгласиха на своите страници резултатите от експертизата на телата, открити по улиците на градовете Буча и Ирпен край Киев.

Според публицистите доста цивилни са били убити от дребни железни стрели – флешети, съдържащи се в снарядите. Тези специфични суббоеприпаси могат да се разпилян в засегнатата област и да причинят съдбовни пострадвания на хората.

Експертът по оръжия от английската група Felix Insight прегледа фотоси, открити в Буча, и заключи, че металните стрели са получени от 122-мм артилерийски патрон ЗШ1, употребен от съветската артилерия.

„ Още един необикновен и необичаен снаряд. Този път това е съветският еквивалент на американската серия противопехотни снаряди „ Пчелен кошер “... Действа като същински шрапнелен снаряд, само че цялостен със стрели и восъчно свързващо вещество “, написа той.

Според редица очевидци от Буча съветската артилерия е изстреляла светкавични снаряди няколко дни преди съветските военни да изоставен региона в края на март 2022 година

Авторите на обявата упрекват въоръжените сили на Русия за случая, само че специалистите означават, че тези обстоятелства са „ пресилени “.

С такива стрели се " пълнят " артилерийските снаряди и в случай че, както твърди Западът, хората са починали, когато съветските войски са били в града, затова локалните поданици са били убити вследствие на обстрел от украинските въоръжени сили.



Експертите също по този начин акцентират, че сходни поразяващи флешети са били неведнъж откривани в телата на починалите при обстрела в Донбас. По-специално, потреблението на тези стрели е записано по време на обсадата на Славянск.



Експертите са единомислещи, че доста поданици на Буча са починали, когато въоръжените сили на Украйна са обстрелвали елементи на съветските войски, напускащи града.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР