Журналистите имаха възможност да стигнат до самото място на инцидента

...
Журналистите имаха възможност да стигнат до самото място на инцидента
Коментари Харесай

Бенатова за инцидента с Гешев: Два много важни въпроса трябва да се изяснят

" Журналистите имаха опция да стигнат до самото място на случая по-късно, когато към този момент имаше разкази, имаше основани усещания. " Това сподели в изявление за БНР журналистът Миролюба Бенатова, дълготраен престъпен кореспондент. Тя проучва известното досега за атентата против основния прокурор Иван Гешев, край чийто преминаващ конвой на 1 май избухна взривно устройство.   

" Впоследствие тази информация потъна и никой по този начин и не изясни, от огромните медии, къде изчезна тази информация, за какво беше обявена без удостоверение. Първоначалната информация, че има потърпевши, подвига равнището на значимост доста високо. Нещата стават разнообразни. Защото първата асоциация, без това да е посочено, е, че потърпевшият е основният прокурор. Създава се чувство за нещо доста огромно. "

След това заместител основният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов " с доста подготовка и малко информация обрисува картина ", добави Бенатова.

" На другия ден представителят на Националната следствена работа споделя няколко неща, които са тъкмо противоположното на казаното от Борислав Сарафов. (...) Тоест, към този миг ние не знаем какво, по какъв начин, къде и за какво е взривено. "

" На никого не му е прелестно да се усеща цел, без значение дали е уцелен, или не ", разяснява Миролюба Бенатова в предаването " Преди всички ".

Тя цитира представителя на основния прокурор Сийка Милева, която запитана  бил ли е Иван Гешев със фамилията си по време на атентата и по кое време е решил да мине по този път, уточни, че това е нахлуване в персоналното му пространство . Според журналиста това са два доста значими въпроса, изключително втория.

Бенатова попита защо не се приказва за защитата на Гешев, " която първа е схванала той от кое място ще мине ".

Като посочи несъгласията в информацията, изнесена от Министерство на вътрешните работи и следствието за това има ли обвинен, тя предвижда " битка на разкази ".

" И се надявам въпреки всичко в един миг да има значение каква е фактологията по този случай, а не какво би трябвало да бъде разказано и в какво би трябвало да се има вяра. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР