Журналистическо разследване установи, че Русия се е опитала да оказва

...
Журналистическо разследване установи, че Русия се е опитала да оказва
Коментари Харесай

Разкриха план на Русия за влияние в Европа

Журналистическо следствие откри, че Русия се е пробвала да оказва въздействие върху разнообразни европейски страни, заяви Би Би Си.

Британската медия е провела следствието дружно с немските изадния „ Шпигел “ и ZDF. Заедно с италианският вестник „ Ла Република “ те са разкрили документ, който разкрива дейностите за дестабилизация в разнообразни европейски страни.

Разследването се базира на документи от учредения от Михаил Ходорковски „ Досие Център “ в Лондон. Въпросният документ е от 2017 година, като е формиран от съветски държавни служители.

В него се разказва организация на манифестации в разнообразни европейски страни и поддържане на поддръжка за резолюции, обявяващи се против европейските наказания против Русия.

В документа се загатва и името на депутата от националистическата партия „ Алтернатива за Германия “ Маркус Фройнмайер. Той е разказан като претендент с високи шансове за влизане в Народното събрание, имащ мощна проруска позиция. За това и е посочен като народен представител, който ще е под цялостен съветски надзор.

Описани са разновидности за финансова и медийна поддръжка за предизборната акция на Фройнмайер. Самият той по-късно неведнъж се е изказвал против европейските наказания против Кремъл. Той е пътувал до Русия и следените от съветски сили територии в Донбас.

Имейлът с прикачените документи е изпратен от Пьотр Премяк - някогашен чиновник във военноморското контраразузнаване и някогашен член на горната камара на съветския парламент.

Фройнамйер отхвърля тези изказвания и уточни, че няма доказателства за негови връзки с съветската страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР