Журналистически ли е подборът на гостите в предаванията на БНТ

...
Журналистически ли е подборът на гостите в предаванията на БНТ
Коментари Харесай

БСП пита: ГЕРБ ли реди гостите в БНТ

Журналистически ли е подборът на гостите в предаванията на Българска национална телевизия или има събеседници, натрапени от партийни централи? Кой взема решение дали първо в стола против водещия да седне представителят на Българска социалистическа партия, а след него - на ГЕРБ или противоположното? 

Намек за напън от страна на ръководещите направи тази заран Корнелия Нинова. Лидерът на левицата беше първият посетител в " Денят стартира с Георги Любенов " по публичната телевизия.

Основната тематика на изявлението бе ЧЕЗ: продажбата на компанията на никому незнайната до преди този момент Гинка Върбакова от Пазарджик, само че сдобила се с бизнес за милиони; съмнението, че това не може да се случи без тил от ГЕРБ; интернационалният скандал, в който се замесихме; националната сигурност на страната.

Докато коментираше скандала, Нинова съобщи: " Разбрах, че господин Цветанов (бел. ред. Цветан Цветанов) настойчиво е изискал да пристигна след мен, с цел да ме опровергава... " , и посъветва водещия когато в стола ѝ в студиото се настани зам.-председателят на ГЕРБ, да го попита какво в действителност желае партията му във връзка с договорката, тъй като разнопосочни изявления на нейни представители показвали, че " те не са наясно какво ще вършат ".

Нинова поддържа изказванието си с образци: " Валентин Николов, който при тях се занимава с енергетика, беше шеф на АЕЦ " Козлодуй ", през вчерашния ден сподели: " Аз не съм склонен страната да дава пари и да купува " (бел. ред. с цел да има държавно присъединяване в електроразпределителното дружество). Делян Добрев излезе и сподели: " Информацията за тази договорка е подправена вест. Абсурд е да има такава договорка ". Те не са наясно какво ще вършат. Да дори при тях какво се случва ".

Към края на 27-минутния диалог водещият Георги Любенов акцентира, че поканата за гостуването на Цветанов е на малкия екран и въпреки всичко Цветанов пристигна с подготвена тирада - както във връзка изказванията на опозиционния водач, по този начин и за " натрапения " ред - ГЕРБ да са след Българска социалистическа партия.

" Тук желая въпреки всичко да благодаря на Българска национална телевизия, че дава опция и на политическа партия ГЕРБ да има своята позиция, тъй като, доколкото разбрах, госпожа Корнелия Нинова е говорила напълно разнообразни неща - че имало надали не обвързване или искане от страна на ГЕРБ да бъдем след нея.

Участието след Българска социалистическа партия съгласно мен към този момент става наложително. Защото това, което чух, до момента в който госпожа Корнелия Нинова взе участие, имаше толкоз лъжи, че просто даже се чудя по какъв начин е допустимо политик от този сан - ръководител на най-голямата опозиционна партия, участвайки в ръководството на страната през всичките години на прехода, участвайки и в приватизацията на страната, да има такова отношение и да приказва такива лъжи ", сподели Цветанов при започване на диалога.

Не последва коментар от водещия във връзка това въведение. Остава да допускаме има ли напън за избора и реда на гостите в държавната телевизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР