Журналисти от водещи грузински медии се срещнаха и разговаряха със

...
Журналисти от водещи грузински медии се срещнаха и разговаряха със
Коментари Харесай

БНТ e част от програмата на грузински журналисти за обмен на опит

Журналисти от водещи грузински медии се срещнаха и разговаряха със свои сътрудници от Българската национална телевизия. Посещението в публичната медия е в границите на програмата за продан на опит, чийто хазаин е Дипломатическия институт при Министерството на външните работи. Визитата на грузинските публицисти, работещи по тематиката НАТО и въпроси на сигурността, е част от самодейностите на българската дипломатическа задача в Тбилиси.


Представителите на грузинските медии демонстрираха специфичен интерес към работата на репортерите на Българска национална телевизия, които имат опит в отразяване активността на европейските институции.

С интернационалните редактори Тоня Димитрова и Цветелина Тодорова гостите разясниха професионалните провокации при работа в горещи точки на света.


Журналистите от Грузия, чието население е мултиетническо, се срещнаха и с работата на екипа, който приготвя излъчванията вести на турски език – Мина Радойкова, Иззет Исмаилов и Селями Хасан.


Акцент в представянето на Българска национална телевизия бе работата над плана, финансиран със средства на Европейския парламент - „ Европа 20ПЕТ “. Журналистите Надя Обретенова и Александър Марков разкриха детайлности от работата над поредицата от документални филми „ Българското пътешестване в Европа “, която е част от плана на Българска национална телевизия. Директорът на дирекция „ Информация “ в Българска национална телевизия – Константин Кисимов, срещна задграничните публицисти с уговорките на публичната телевизия като домакин-разпространител на картина и тон от събитията на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година (т. н. " host broadcaster " ).


Страната ни е сътрудник с Грузия в границите на Организация на обединените нации, Организацията за черноморско икономическо съдействие, Съвета на Европа и Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Преди две години Народното събрание ратифицира Меморандум за съдействие в региона на европейската и евроатлантическата интеграция сред държавните управления на двете страни. Документът регламентира разнообразни форми на партньорство в региона на укрепването на административния потенциал на Грузия, в областта на стратегическата връзка и обществената дипломация, свободната търговия и визовата либерализация. В съглашението е отделено особено внимание на съдействието, ориентирано към разширение на публичната осведоменост по въпросите, свързани с Европейския съюз и общите европейски полезности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР