Журналисти от цял свят се събраха на дискусия за бъдещето

...
Журналисти от цял свят се събраха на дискусия за бъдещето
Коментари Харесай

Предизвикателството да твориш българска медия зад граница

Журналисти от целия свят се събраха на полемика за бъдещето на специалността в Скопие в границите на 14-тата международна среща на българските медии, проведена от Българската телеграфна организация. Днес не престават диалозите за ролята на медиите като медиатор сред обществото и политиците, както и за информацията, дезинформацията и пропагандата. А ние ще ви срещнем с публицист от Аржентина и от Холандия - за провокациите зад граница описват Милена Кирова и операторът Станислав Ангелов.

Казват, че родината е там, където има най-малко един българин. Инженер Иван Цанков е построил своята дребна България на честотите на своето радио за Аржентина и цяла Латинска Америка.
инженер Иван Цанков - интернет Радио " Моята България " в Аржентина: Медията ни има напълно лична стратегия на културни тематики.
Излъчват на испански, тъй като огромна част от диаспората ни са наследници на българи - трето, четвърто потомство, които към този момент не приказват езика. Но желаят да го научат.
инженер Иван Цанков - интернет Радио " Моята България " в Аржентина: Започнахме неотдавна излъчването на онлайн курсове по български език. Това е другата тематика, която ужасно доста вълнува нашите слушатели и по избор на слушателите го повтаряме към този момент трети път.
Даниела Горчева - мислеща, пишеща, сериозна, откровена, издава списание " Диалог " в Холандия за огромната българска общественост там. Идва на медийните срещи, за си свери часовника.
Даниела Горчева - издател на списание " Диалог ", в Холандия: Ние като хора, които живеем в страни с открита народна власт от доста от дълго време, ние имаме опция да пренасяме опита, който там сме придобили, който сме научили и да оказваме помощ по тоя метод на българското общество. Холандските публицисти осведомят извънредно тъкмо и умеят да създадат примерно едно публицистично предаване по този начин, че да показват всички гледни точки и най-после публиката без някой да ѝ го споделя да си извади заключенията.
Така се образува медийна просветеност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР