Журналисти от различни медии представиха акценти от разследванията си, свързани

...
Журналисти от различни медии представиха акценти от разследванията си, свързани
Коментари Харесай

Разкрития: „Турски поток” обслужва руски интереси, неизгоден е за България

Журналисти от разнообразни медии показаха акценти от следствията си, свързани с разкрития към „ Турски поток ”. Това са публицисти от " Капитал ", " Антикорупционния фонд ", " Свободна Европа ", Bird.bg, BG Elves, БОЕЦ и " Булевард България ".

" Темата за следствието на турски поток заема значимо място в разбирането на механизмите на прехода, на пленяване на страната и на навлизане на непознатите въздействия, които и в този момент се развиват ", съобщи анализаторът и енергиен специалист Илиян Василев, някогашен дипломат в Москва, който беше водещ на конференцията в Българска телеграфна агенция.

По думите му легендите, които бяха основани, че той се прави, с цел да се трансформира България в газов център, са себазиралина един разказ,че съветският газ ще се продава на Балканския газов хъб.

" Това е подправено. Нито един кубически метър съветски газ не е бил продаван ", сподели той.

" Третата легенда, която беше основана, бе, че този план е част от разширението на мрежата,че ще обслужва Северна България, региони, които нямаха достъп до газови потоци. Беше направена връзка сред този план и газопреносната ни система ", сподели още Василев.

По думите му четвъртаталегенда е била, че той ще помогне на България да разшири газохранилището си.

" То трябваше да се употребява като помпа – сърце на газопровода. Това обаче не е осъществено ", добави някогашният ни дипломат в Москва Илиян Василев.

„ Турски поток ” не е самослучило се събитие, той има предистория и тя е „ Южен поток ” и в никакъв случай не е бил утвърден от Европейски Съюз, това е първата легенда за него, заключи той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР