Журналисти от британския вестник Гардиън“ съобщиха, че са успели да

...
Журналисти от британския вестник Гардиън“ съобщиха, че са успели да
Коментари Харесай

Руски войници: Кремъл праща заградителни отряди да стрелят по нас

Журналисти от английския вестник „ Гардиън “ оповестиха, че са съумели да разпознават осем съветски бойци, които се оплакват в оповестено в интернет видео от многочислени нарушавания по време на военните интервенции в Украйна.

Наред с другото те приказват за потреблението на бариерни елементи против тях и настояват, че някои офицери от самопровъзгласилата се Донецка национална република са поискали пари от бойците, с цел да не бъдат изпратени на фронта.

Във видеоклипа, за който оповестява „ Гардиън “, се вижда по какъв начин 20 мъже се появяват пред камерата. Те споделят, че служат в отряда „ Буря “ на съветското министерство на защитата. По данни на военните постоянната му бройка е 161 души, като отрядът е изгубил 22 души, в това число командира си, и 34 ранени.

Руски боец, разпознат от „ Гардиън “ като Александър Горин, споделя, че отрядът е решил да се върне в щаба, само че против него е бил ситуиран заградителен отряд и военните не са могли да изоставен позициите си.

Те съумели да се изтеглят доста по-късно. „ Гардиън “ съумя да разпознава единствено осем бойци от видеото. Трима от тях се съгласиха да приказват
Всичко за Вашата сватба
и потвърдиха, че са се сражавали в отряда „ Буря “.

Войниците разказват командирите си като „ незаконна организация “ и ги упрекват, че изнудват пари от тях и изпращат на фронтовата линия тези, които отхвърлят да платят.

Практиката на потребление на заградителни отряди в никакъв случай не е била потвърждавана от съветските управляващи. През декември президентът Владимир Путин призна за случаи на дезертиране, само че съобщи, че те стават „ все по-малко и по-малко “.

В същото време съветската агитация интензивно упреква украинската войска, че употребява заградителни отряди.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg