Журналисти от британския вестник Гардиън съобщиха, че са успели да

...
Журналисти от британския вестник Гардиън съобщиха, че са успели да
Коментари Харесай

Руски войници: Кремъл праща заградителни отряди да стрелят по нас

Журналисти от английския вестник " Гардиън " оповестиха, че са съумели да разпознават осем съветски бойци , които се оплакват в оповестено в интернет видео от многочислени нарушавания по време на военните интервенции в Украйна.

Наред с другото те приказват за потреблението на бариерни елементи против тях и настояват, че някои офицери от самопровъзгласилата се Донецка национална република са поискали пари от бойците, с цел да не бъдат изпратени на фронта.

Във видеоклипа, за който оповестява " Гардиън ", се вижда по какъв начин 20 мъже се появяват пред камерата. Те споделят, че служат в отряда " Буря " на съветското министерство на защитата. По данни на военните постоянната му бройка е 161 души, като отрядът е изгубил 22 души, в това число командира си, и 34 ранени .

Руски боец, разпознат от " Гардиън " като Александър Горин, споделя, че отрядът е решил да се върне в щаба, само че против него е бил ситуиран заградителен отряд и военните не са могли да изоставен позициите си.

Те съумели да се изтеглят доста по-късно. " Гардиън " съумя да разпознава единствено осем бойци от видеото. Трима от тях се съгласиха да приказват и потвърдиха, че са се сражавали в отряда " Буря ".
 Отбраната на Бахмут е военна нужда за Украйна
Отбраната на Бахмут е военна нужда за Украйна

Киев не има намерение да се отстъпва от града

Войниците разказват командирите си като " незаконна организация " и ги упрекват, че изнудват пари от тях и изпращат на фронтовата линия тези, които отхвърлят да платят.

Практиката на потребление на заградителни отряди в никакъв случай не е била потвърждавана от съветските управляващи. През декември президентът Владимир Путин призна за случаи на дезертиране, само че съобщи, че те стават " все по-малко и по-малко " .
 Украйна: Фронтът край Бахмут се стабилизира
Украйна: Фронтът край Бахмут се стабилизира

Русия наподобява минава към отбранителна тактика

В същото време съветската агитация интензивно упреква украинската войска, че употребява заградителни отряди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР