Журналисти не са допуснати на разговорите #49 – миньори Малко преди

...
Журналисти не са допуснати на разговорите #49 – миньори
Малко преди
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски спасяват Денков от миньорите

Журналисти не са позволени на диалозите #49 – миньори

Малко преди 12 часа през днешния ден в постройката на Народното събрание се събраха представители на кабинета, протестиращи, синдикати и водачи на политическите партии.

Премиерът Николай Денков изненадващо реалокира срещата в Народното събрание, където е и министърът на енергетиката Румен Радев.

ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и ПП-ДБ оповестиха подготвеност да вземат участие в срещата.

Очаква се да бъдат разисквани съответните стъпки към енергийния преход във въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Няма оптимизъм в нашата редици. Думичката е съмнение. Ако тези хора имат ум в главата си, ще постъпят по този начин, както повалява българския народен интерес. А той е – да имаме ток, съобщи Димитър Манолов, КТ Подкрепа.

Ако ние, с изключение на тези централи и АЕЦ-а, другата базова мощ нямаме. Ако спрем, както написа до 30-та година тези централи, това значи, че до 30-та години би трябвало да спрем да гледаме телевизия вечер, съобщи Любомир Спасов, Топлоелектрическа централа Бобовдол.

След 20 минути очакване въпреки всичко и други протестиращи енергетици, които в началото не бяха пуснати на срещата, бяха поканени да се причислят.

Журналистите не бяха позволени на срещата в началото.

След интервенция на синдикати и протестиращи, публицистите въпреки всичко бяха позволени най-малко да влязат в постройката на Народното събрание, само че не и на полемиката.

Единствата информация, която се получава действително е от Facebook-профила на депутата от Политическа партия Искрен Митев, който излъчва онлайн.

Междувременно към този момент пети ден съществени пътища в страната са блокирани, а недоволството на работещите в енергийния бранш е против териториалните проекти, които кабинетът изпрати на Брюксел.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР