Журналистът Сергей Ерженков твърди, че след като е бил задържан

...
Журналистът Сергей Ерженков твърди, че след като е бил задържан
Коментари Харесай

Журналист твърди, че е измъчван от руските власти

Журналистът Сергей Ерженков твърди, че откакто е бил арестуван в град Касимов, Рязанска област, при започване на март, е бил малтретиран от чиновници на реда. Той съобщи това в ефира на стратегия „ Воздух “ в канала „ Ходорковский Live “, заяви medusa.io.

„ Хората, които ме познават, могат да видят, че имам повече белези по главата си. И имам удостоверения от незабавното, където отидох. Трябва да заявя, че да, имало е изтезания “, сподели Ерженков.

Той сподели, че е бил арестуван на 5 март, ден след антивоенната акция, извършена в Касимов, когато деятели написаха обидна фраза за съветския президент Владимир Путин върху паметника на Владимир Ленин.

Ерженков съобщи, че е бил арестуван от 10 чиновници на ФСБ в град Владимир, които са го измъчвали в продължение на пет часа.

„ Китките ми към момента са вцепенени, тъй като освен бях вързан с белезници, само че и ме увиха с тиксо и прекарах към пет часа в тази поза “, сподели той.

Сергей Ерженков добави, че след случая е подал тъжба. От изявлението не излиза наяве против кого е подадена: първо Ерженков сподели, че е написал тъжба „ против служителите на реда “, а по-късно „ чиновниците на ФСБ на град Владимир “. По думите му никой не е дал отговор на жалбата.

В ефира на „ Воздух “ Ерженков беше запитан за какво в продължение на повече от месец не е приказвал за изтезанията, които са упражнявани върху него по време на задържането му.

„ Не приказвах за това, тъй като допуснах, че въпреки всичко ще закрият делото заради липса на състав на закононарушение... тъй като де юре този монумент въобще не съществува “, сподели той.

Ерженков е арестуван като обвинен по наказателно дело за вандализъм, формирано поради акцията в Касимов. За наказателното дело стана известно на 12 април, когато беше обявено от няколко прокремълски медии.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР