Журналистът Сашо Диков се хвали, че дори на достолепните 71

...
Журналистът Сашо Диков се хвали, че дори на достолепните 71
Коментари Харесай

С БАЙПАС И 4 СТЕНТА: Сашо Диков цепи дърва на комшиите

Журналистът Сашо Диков се хвали, че даже на достолепните 71 години и след куп интервенции на сърцето продължава да бъде здрав като бик. Бившият брачен партньор на Аня Пенчева по никакъв начин не се щади откъм физическа работа макар рисковите си сърдечни проблеми и трите байпаса.

Всяка седмица той цепи дърва на всички свои възрастни съседи в София, вместо да върви на фитнес. Те му били извънредно признателни. „ Дори ми заплащат. Дават ми вино, компоти, зеленчук, буркани “, хвали се тв водещият. Брадвата е обичаният инструмент на Диков, който споделя през смях, че единственото нещо, което попитал лекарите, когато последно влезнал да му оперират сърцето, било дали отново ще може да цепи дърва, когато се възвърне.



Стажантът претърпя 5-часова намеса за слагане на байпас на сърцето наскоро. Досега Диков живееше с 4 стента, само че те към този момент не вършели работа и се наложило да бъдат сменени с байпас. Операцията била планувана, а когато лекарите го „ отворили “, се изумили по какъв начин въобще сърцето му продължавало да работи.

Разрезът бил дълъг 25 сантиметра и щял да остави пожизнен белег на тв водещия. Възстановяването обаче се оказало по-сложно, в сравнение с Сашо очаквал, въпреки бързо да се върнал на работа.


Диков има проблеми с кръвното и от много време е на хапчета, макар че е някогашен първенец по ски, спортува постоянно, не пуши и съвсем не използва алкохол.

„ Отдавам проблемите на два съществени фактора. Стресът в работата и неправилното хранене. Покрай безконечните задължения човек стартира деня на кафета, няма време за обяд, компенсира всичко на вечеря. Като се „ наплюсква “, за жалост. Човек би трябвало да живее тъкмо по противоположната скица – хубаво хранене заран и леко вечер “, споделя журналистът. За него не било изненада, че сърцето почнало да го предава още на млади години, тъй като имал потвърдена фамилна обремененост – висок холестерол, който докарва съдбовен инфаркт на татко му, когато бил едвам на 54 години, написа " Ретро ".

От много години Диков страда от витилиго – болест на кожата, при която се появяват бели петна върху нея вследствие на неактивност на клетките, които създават меланин. Диагнозата е рядка и визира единствено 1% от общото население на планетата. Причините за нея не са напълно ясни, само че съгласно лекарите се отключва при мощен прочувствен стрес. У нас още един прочут българин се бори със същото заболяване – артистът и режисьор Ники Илиев, при който заболяването се задейства след развода му с актрисата Саня Борисова.

В персонален проект Диков твърди, че е повече от благополучен с новата си половинка. Вече две години той крие самоличността на мистериозната дама, с която споделя дните си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР