Журналистът Петър Карабоев призова, когато политици се наричат шарлатани, да

...
Журналистът Петър Карабоев призова, когато политици се наричат шарлатани, да
Коментари Харесай

Доц. Росен Карадимов: Едно е да плащаме скъп газ заради войната, друго - заради посредници

Журналистът Петър Карабоев прикани, когато политици се назовават шарлатани, да се споделят имена, с цел да настава параноя в обществото.

Те разясниха и решението на Народното събрание за Украйна: Такъв консенсус в Народното събрание не сме виждали. Обществото бе разграничено напоследък за Украйна. Може за някои позицията да е половинчата, на е реалност, че 200 национални посланици се сплотиха към тази позиция. Това съобщи доцент Карадимов разяснявайки решението на Народното събрание за даване на военнотехническа помощ на Украйна.

Става дума за величествен геополитически спор. Но ние не можем да премерим нашата мярка. Трябва да знаем къде ще се нареждаме след войната, сподели още той пред bTV.

Подкрепиха едно решение, което е мощно компромисно за момента. Стратегическо проваляне на Русия не значи, тя да е победена. А да бъде отслабена войска, стопански по-зле, техонологически по-слаба, сподели Петър Карабоев, зам.-главен редактор на " Дневник ". Очаквам от водачите на страната да бъдат оптимално прецизни и точни. Очакваме българската политическа класа да се държи отговорно. Не би трябвало да се отдалечаваме от отговорностите по този спор, добави той.

Разговорът за мир в Украйна би трябвало да се води, когато чуем и съветската страна. Но е аморално да преговоряш с руснаците, когато виждаш един изцяло опустошен град. Руснаците в придвижване трансформират задачите на войната. Трудно е да се водят договаряния по време на бойни дейности, уточни журналистът.

Турският президент сподели, че е постигнало единодушие. Но след това пристигна Буча и се прекратиха всевъзможни благоприятни условия за контракти, напомни доцентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР