Журналистът Петър Гецов с актуален коментар за антикризисните мерки на

...
Журналистът Петър Гецов с актуален коментар за антикризисните мерки на
Коментари Харесай

Петър Гецов: Трябва да се субсидират само бедните, тези чиито доходи са много под средните

Журналистът Петър Гецов с настоящ коментар за антикризисните ограничения на ръководещите. Според него инфлацията у нас е вносна и се дължи на трилионите напечатани долари, евро и други валути, а против нея държавното управление не може да противодейства с безусловно нищо

Ето целия пост на Гецов в персоналния му фейсбук профил:

"Да си го кажем напряко:

1. Планираните антикризисни ограничения са малоумни. С пари от бюджета не се субсидират цени, тъй като по този начин повече пари отиват при хората с по-голямо ползване, т.е. по-богатите. Трябва да се субсидират единствено бедните, тези чиито приходи са доста под междинните.

2. В България икономическа рецесия няма. За последните 12 месеца действителният растеж на Брутния вътрешен артикул е 4,5%. Износът на артикули и услуги е повишен с 11,8%. И не, не е единствено оръжието.

3. В последните месеци инфлацията е в действителност забележима и стряскаща, изключително при храните и енергоносителите. Тази година несъмнено обедняваме. За последните 4 години обаче насъбраната инфлация е 23,1%, а растежът на междинната заплата - 54%.

4. Инфлацията е вносна и се дължи на трилионите напечатани долари, евро и други валути от централните банки през 2019 - 2021 година Срещу нея държавното управление не може да противодейства с безусловно нищо. Към този фактор в този момент се прибавя повишаването на горива, храни и първични материали поради войната в Украйна. Това, което може да се направи, е диверсификация на доставчиците и създаване на лични суровинни източници - рандеман на петрол и газ в България, тласъци за минни компании, които вадят скъпи метали от земята. Неща, които сега са съвсем анатемосани. И облекчени процедури за семейства и бизнес, които влагат във фотоволтаици за лични потребности.

5. Всички многочислени митинги сега се показват за стопански, само че в действителност са единствено политически и целят събаряне на държавното управление. За страдание, водещите фактори в кабинета вършат доста неточности, имат неприятна PR тактика и отстъпват самодейността на съперниците си, отклонявайки се от значимите задания за сметка на безсмислени борби в голям брой посоки.

6. Битката с корупцията не е спряла, както настояват някои. Тя се води против главния източник на корупция у нас - съветското въздействие върху българската политика и стопанска система. Войната е сред последователите на западната народна власт и източния вид олигархическо ръководство. Разделението по оста Изток-Запад е цялостно и двете към този момент не могат да съществуват дружно. На страната на Запада е 85% от популацията, които обаче във властта са показани само от Продължаваме промяната и Демократична България. Срещу тях са съветски проксита като Възраждане, Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация, Атака и впрочем патриоти, партиите на далаверата ГЕРБ и Движение за права и свободи, проксита на далаверата като Има Такъв Народ. На страната на Изтока са президентът, основният прокурор, генералитетът, националните малките екрани (заради финансови зависимости от "Далаверата "), множеството медии. Плюс голямата част от държавната и общинска администраця, назначена в последните 10 години. Битката е неравна и решаващи най-вероятно ще бъдат външни фактори (военно проваляне на Русия, което да я накара да спре финансирането на хибридните войни и прокситата). "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР