Журналистът от в. Труд Любомир Йорданов си поставя за цел

...
Журналистът от в. Труд Любомир Йорданов си поставя за цел
Коментари Харесай

Ето Кой Е Българинът, Който Завеща 2 Милиона Долара На Лом!

Журналистът от в. " Труд " Любомир Йорданов си слага за цел да намери всичко за донора. Най-много данни намира в архива на " Държавна сигурност ", защото Андрей Георгиев емигрира в Съединени американски щати още в средата на предишния век. Там работи като доктор.

" И най-малко първите десетилетия се е водел предател на родината и зложелател на народа, по тази причина е имало интерес от специфичните служби на комунистическия режим към него. Заедно с всички небивалици от рода, че това е един доста рисков човек, който ще се върне в България да взривява, да убива, да пали и да провежда незаконни конспирации против комунистическата власт, там има събрани и много справедливи свидетелства от негови близки и познати ", споделя Любомир Йорданов пред bTV.

В същия списък са непокътнати и писма от лекар Андрей Георгиев до роднините му у нас, които съгласно журналиста разкриват полезностите и изясняват жеста му.

" Това е порода хора, каквито към този момент доста рядко се срещат, хора от вида на огромните възрожденски донори. Започват от нулата, натрупат благосъстояния и подаряват тези благосъстояния на страната си, и то на децата на България, с цел да се образоват ", добавя Георгиев.

Местната власт демонстрира интерес към изследванията на Любомир Йорданов и му предлага взаимна галерия.

" Много хора в днешния прекомерно веществен свят, изобщо не могат да си обяснят по какъв начин по този начин ще извадиш 2 милиона $ и ще ги дариш на непознати деца, въпреки и безпределно надарени. И хората се питат какъв е този човек, за какво го прави и всичко, което сме събрали, заслужава да бъде показано ", споделя журналистът от в. " Труд ".

Изложбата следва скоро.

Половин милион $ отделя Андрей Георгиев за развиването на Лом. Ще бъде основан публичен съвет, който ще следи изразходването на средствата от дарението, изясни кметът на община Лом Пенка Пенкова.

За това, по какъв начин да бъдат разпределени парите, ще бъде направено публично допитване, което стартира от 15 август.

Хората от града сякаш се сплотяват към концепцията да възстановим нашата хубава спортна зала " Балканиада ", която обаче ще изисква доста повече средства. Но това може да бъде началото, с което да стартира процедурата по планиране, добави Пенкова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР