Журналистът от в. Сега Мартин Георгиев бе привикан на разпит

...
Журналистът от в. Сега Мартин Георгиев бе привикан на разпит
Коментари Харесай

Кой смее да пита за охраната на Доган? Журналист на разпит заради справка в Имотния регистър

Журналистът от в. " Сега " Мартин Георгиев бе привикан на разпит в полицията поради информация в Имотния указател. Репортерът бе свикан в столичното Шесто РПУ по предписание на Софийската районна прокуратура, която води кореспонденция по тъжба на някогашния гард от НСО Калин Гаджев. Той бе персонална защита на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Служителят бе един от двамата, изгонили съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов.

Една елементарна информация

Журналистът е извикан поради оповестена във фейсбук информация за имотното положение на Гаджев. Информацията не е оповестена от самия Георгиев, нито пък той е писал нещо за парцелите на охранителя на Доган. Правил е обаче информация в Имотния указател малко след абсурда край " Росенец ". След инспекция на лицата, интересували се от парцелите на Гаджев, полицията стига до него. Справката в регистъра е изцяло свободна и може да се направи онлайн от всеки против такса от 1 лев.

Пред Mediapool Георгиев описа, че проверяващият служител на реда се е държал доста общително. Журналистът е декларирал, че не е разгласил информация за имотното положение на Гаджев.

Счупени прозорци
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР