Журналистът от сайта "afera.bg" Веселина Томова и учителят от пловдивската

...
Журналистът от сайта "afera.bg" Веселина Томова и учителят от пловдивската
Коментари Харесай

Журналист и учител обжалват противоепидемичните мерки !

Журналистът от уеб страницата "afera.bg " Веселина Томова и учителят от пловдивската Английска гимназия Румен Вангелов са подали тъжба в Административен съд - София-град за анулация на въведените от министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров противоепидемични ограничения, изискващи така наречен "зелен документ " за вход към публични места и събития, който удостоверява съществуване на ваксина против вируса COVID19 или преполедуване от вируса за период не повече от 1 година.

Тази вест заяви през днешния ден адв.Кристиан Гьошев от Адвокатска гилдия - Пловдив, който с видеообръщение заяви за самодейността:

"Правото е в заплаха. Въведените ограничения, въпреки и записани като краткотрайни, лимитират без посочен в заповедта период редица съществени права, тъй като противоепидемичната конюнктура се удължава непрекъснато. Изискването за изтъкване на период в подобен вид заповеди е посочено в решение на Конституционен съд по дело 7/2020 година
Умишлено изчакахме разнообразни хора – партийни функционери, юристи и специалисти – да изкажат мненията си и да се наиграят на правозащитници, като някои даже без да помислят за резултата от действието си – пуснаха в интернет бланкетни тъжби за жители.

Това несъмнено ще докара до затрупване на Съда и блокиране на работата му, тъй като на 95 % от тези тъжби са нередовни – я заради липса на такса за разглеждане от 10 лева, я заради липса на такса за обявяване на оспорването в Държавен вестник от 20 лева

За това двама смели хора и мои другари, взеха решение да станат жалбоподатели в една обща и постоянно подадена тъжба. Това са журналистката Веселина Томова и учителят Румен Вангелов, който е с онкологично заболяване и не желае по медицински съображения и персонални убеждения да се имунизира.
В жалбата, която няма да качим в интернет, сме записали, че нарушените права са прокламирани в Конституция на Република България, ЕКЗПЧ, Хартата на главните права на Европейски Съюз, Всеобщата декларация за правата на индивида на Организация на обединените нации и касаят:
Равенството пред закона и възбрана за дискриминация на персонално и публично положение;
Неприкосновеността на персоналния живот и физическата неприкосновеност;
Правото на свободно придвижване;

Забраната за ограничение на права с оглед персоналните убеждения.
Най-важния акцент за нас в този миг е обвързван с настояването ни Съдът да СПРЕ предварителното осъществяване на заповедта, от което несъмнено могат да се причинят обилни и труднопоправими вреди, както на оспорващите, по този начин и на 80% от жителите, които не са имунизирани.
Вярвам, че по-голямата част от българското общество е зад нас и поддържа нашата самодейност, която е в отбрана точно на техните права.
Благодаря Ви!
адв.Кристиан Гьошев "

Адвокат Гьошев написа във Facebook профилът си и още:

"ПОДАДОХМЕ ЖАЛБА против ограниченията, откакто изчакахме учтиво властта да се усети за гафа, а Президентът да постави ред. Уви. Това не се случи и е време Съдът да дисциплинира администрацията! Касае се за тежки нарушавания на главните права при липса на баланс и пропорция. Искаме от правосъдният състав ДА СПРЕ действието на заповедта, което се случва в бързо произвеждане и по този начин да ни защищити от административния произвол. Благодаря на журналиста Веселина Томова и Румен Вангелов - Даскала, че са смели! Жалбата няма да я качим, с цел да не употребите неправилно моя труд! "
Очаква се определението на Съда.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР