Журналистът от Ройтерс Даниш Сидики бе убит днес, докато отразявал

...
Журналистът от Ройтерс Даниш Сидики бе убит днес, докато отразявал
Коментари Харесай

Журналист от Ройтерс беше убит в Афганистан

Журналистът от Ройтерс Даниш Сидики бе погубен през днешния ден, до момента в който отразявал боеве сред афганистанските сили за сигурност и талибаните, заяви организацията, като се базира на афганистански пълководец.

Сражението се водело покрай граничен пункт на Афганистан с Пакистан. Афганистанските сили за сигурност се опитвали да си върнат контрола върху регион на град Спин Болдак, когато Сидики и почитан афганистански офицер били убити по време на престрелка с талибаните.

Сидики почнал да отразява по-рано тази седмица сраженията на афганистанските специфични елементи с талибаните в южната провинция Кандахар.

" Настоятелно търсим още информация в съдействие с управляващите в района ", споделиха президентът на Ройтерс Майкъл Фридънбърг и основната редакторка на организацията Алесандра Галони, представени от Българска телеграфна агенция.

" Даниш беше необикновен публицист, предан брачен партньор и татко и обичан сътрудник. Изразяваме съболезнованията си на фамилията му в този ужасяващ миг ", написа още в изказването.

Сидики уведомил Ройтерс, че е ранен в ръката от шрапнел по-рано през днешния ден, до момента в който отразявал бойните дейности. Той получил здравна помощ, а талибаните се отдръпнали от мястото на сражението в Спин Болдак. Сидики разговарял с магазинери, когато талибаните атакували още веднъж.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР