Журналистът от Поморие Стоян Тончев е бил отведен за преглед

...
Журналистът от Поморие Стоян Тончев е бил отведен за преглед
Коментари Харесай

Журналист се държал неадекватно и проявил агресия срещу деца! Психиатри се заеха с него

 Журналистът от Поморие Стоян Тончев е бил отведен за обзор в  бургаската психиатрия. Причина за това било несъответстващото му държание през последните дни. От Прокуратурата оповестиха, че Тончев е показал експанзия против малолетни, държал се е превъзбудено и пред други жители и чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Ето какво известие изпратиха от Районна прокуратура – Бургас преди минути:

Районна прокуратура – Бургас разпореди на ръководителя на ЦПЗ " Проф. доктор Иван Темков “ – Бургас осъществяването на инспекция, при която да бъде преценено налице ли са основанията за използване на ограничения за краткотрайно физическо ограничение във връзка с Стоян Тончев. Проверката е предоставена след получени сведения от малолетни поданици на град Поморие, които са подадени в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. Излагат се данни, че Тончев е проявявал експанзия по отношение на същите малолетните лица, държал се превъзбудено и несъответстващо пред други жители, както и пред чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са го посещавали по отношение на подавани от него сигнали на телефон 112.

В постъпили от чиновниците на Министерство на вътрешните работи докладни мемоари се сочи, че съществуват данни за обостряне на психическото положение на Тончев. Изложено е предложение по отношение на него да бъдат подхванати нужните ограничения за насилственото му лекуване.

При инспекцията той ще бъде прегледан от експерт – доктор психиатър, разполагащ със специфични познания, с цел да откри касае ли се за лице с психологично разстройство, изпаднало в положение, което съставлява директна и непосредствена заплаха за личното му здраве или живот, както и за здравето и живота на други лица. Действията на Районна прокуратура – Бургас са осъществени в осъществяване на пълномощията й по Закона за здравето.

Стоян Тончев бе свиреп пребит през 2016-а година. Повече за случая вижте в нашата тематика!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР