Журналистът от bTV и водещ на публицистичното предаване 120 минути

...
Журналистът от bTV и водещ на публицистичното предаване 120 минути
Коментари Харесай

Журналистът от bTV Светослав Иванов гостува в Националния военен университет „Васил Левски"

Журналистът от bTV и водещ на публицистичното предаване „ 120 минути " Светослав Иванов беше специфичен посетител в Националния боен университет „ Васил Левски " във Велико Търново, с цел да взе участие в полемика на тематика „ Свободата да знаеш “. Събитието беше част от поредицата срещи на офицери, преподаватели и студенти с лектори – вдъхновители.

Зам.-началникът на НВУ „ Васил Левски " полк. Георги Крайнов даде начало на срещата, в която като модератори участваха курсант-сержанти и студенти. Младите хора се обърнаха към Светослав Иванов с въпроси за какво е избрал да бъде публицист, кои са най-вълнуващите и рискови репортажи, какво въздействие оказват подправените вести и изкуственият разсъдък.

 

Интересуваха се какво мисли за понятието „ новото обикновено ", за думата на 2023 година „ илюзия ", за синдрома на смазания младеж, за родовата памет и полезностите в актуалния софтуерен свят, както и по тази причина дали през днешния ден сме подготвени да дадем живота си за Родината. Трябва ли ни някой различен, с цел да се управляваме сами, по какъв начин се е трансформирала Европа през годините, наподобяват ли си споровете, които е отразявал, кои са чудовищата и кои - будителите в актуалното ни общество, бяха част от останалите въпроси, на които Светослав Иванов трябваше да отговори.

Журналистът и водещ на емблематичното публицистично предаване „ 120 минути “ по bTV показа, че не обича да взе участие в диалози, които стартират с фрази като: „ Тази страна... " или „ Този народ... ".

„ Не съм обожател на това да се самобичувам. Освен това видях задоволително военни спорове в Ирак, Афганистан, Ливан, Палестина, Ирак. Разбрах, че някои от тях са обречени в никакъв случай да не бъдат позволени. Разбрах още нещо - България е красива и мирна страна и е задоволително ние да пазим това, което имаме ", сподели журналистът.

Светослав Иванов съобщи пред аудиторията, че традициите на човечеството не са застрашени толкоз от изкуствения разсъдък или интернет, колкото от нашата визия за действителността, за истините и неистините, с които всекидневно се срещаме.

„ Светът постоянно е прекосявал през сложни и трагични събития, само че по-късно постоянно стартират процеси на излекуване на духа. В това излекуване хората повтарят „ Никога повече! ", само че е ужасно, че забравяме това си заричане. Страшно е, когато забравим, че сме част от дълга история и че не всичко стартира от нас. Ето тази самозаблуда, че преди нас и след нас няма история, дружно с обстоятелството, че изкуственият разсъдък на моменти имитира човешкото знание, вмъквайки лъжи и догадки, направи думата „ халюцинации " дума на 2023 година Категоричен съм, че колкото сме по-образовани и по-критично мислещи, толкоз по-успешно ще разграничаваме истината от лъжата ", сподели водещият на „ 120 минути “ по bTV.

Какво е за Вас България, беше последният въпрос, който курсантите и студентите зададоха на Светослав Иванов и получиха най-краткия и бърз отговор от госта си: „ България за мен е дом и жанр! ".

В края на полемиката полк. Крайнов връчи на Светослав Иванов плакет на Националния боен университет „ Васил Левски ".

Повече информация за събитието може да намерите тук.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР