Журналистът от Ал Джазира Самер Абудака е положен в южната

...
Журналистът от Ал Джазира Самер Абудака е положен в южната
Коментари Харесай

Журналистът от Ал Джазира Самер Абудака е положен в южната част на Газа

Журналистът от Ал Джазира Самер Абудака е положен в южната част на Газа с десетки опечалени, в това число публицисти, които отдават почитта си на оператора, погубен в израелски дрон офанзива.

Погребението се организира в събота в град Хан Юнис. Семейството, приятелите и сътрудниците на Абудака се сбогуваха със сълзи, до момента в който тялото му беше спуснато в земята.

Абудака, оператор на Al Jazeera Arabic в Газа, беше ударен при нахлуване от израелски дрон, до момента в който репортира в учебно заведение Farhana в Хан Юнис. Неговият сътрудник, арабският сътрудник на Ал Джазира Ваел Дахдух, който загуби жена си, сина си, щерка и внука си при предходен израелски атентат, беше ранен.

Журналистите в Газа носят „ човешко и благородно обръщение “ към света на фона на продължаващата война и ще продължат да работят макар израелските офанзиви, сподели Дадух в своето възхвално слово.

„ Ще продължим да изпълняваме отговорностите си с професионализъм и бистрота “, сподели той, до момента в който опечалените към него плачеха.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР